Vágólapra másolva!
Vereséggel kezdte meg szereplését a Szolnok nőikosárlabda-csapata az Európa-kupában. Tapodi Péter együttese idegenben, az orosz Dinamo Moszkva vendégeként nyolc ponttal kapott ki a hazaiaktól.

Női kosárlabda, Európa-kupa
Északi konferencia, A-csoport
Dinamo Moszkva - Szolnoki MÁV Coop SE 71-63 (22-10, 26-15, 17-20, 6-18)
Moszkva, 200 néző
vezette: Calik (lengyel), Volejnik (cseh)
Szolnok: Djelmis 4, Szélesy, Hibbert 23/6, Radnóty 5/3, Perovics 17. Csere: Németh 5, Nyírő 9, Sashalmi, Bujdosó. Edző: Tapodi Péter.
A Dinamo Moszkva legjobb dobói: Van Gorp 13, Daunakova 12, Prigodszkaja 11, Burse 10, Skopa 8.

A Szolnok nőikosárlabda-együttese az NB I mellett a FIBA Európa-kupájában is szerencsét próbál: az Északi konferencia A csoportjában a lengyel Poznan, a szlovák Delta Kosice, az ukrán Zaporizzsja és az orosz Dinamo Moszkva lesz az ellenfele a sorozatban. A csapat első vetélytársa a Dinamo volt, ráadásul idegenben, az orosz fővárosban. A hazaiak nem titkolták, hogy javítani kívánnak mérlegükön, ugyanis egy hete 74-65-te kikaptak a Zaporizzsja otthonában. Igaz, első meccsükön Moszkvában 90-87-re legyőzték a Poznant. A szolnokiak viszont azt hangoztatták, a magyar bajnokság mellett a nemzetközi porondon is helyt akarnak állni. Azt azonban tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk, a légiósokkal megspékelt orosz bajnok otthonában, ráadásul csak "vésztartaléknak" utaztatták ki Gina Farmert, a center ugyanis bokasérüléssel bajlódik.

Kissé megilletődötten kezdett a szolnoki csapat, az orosz bajnokkal szemben, amely hamar teljes sebességre kapcsolt és az első negyedben már tekintélyes 12 pontos előnyhöz jutott. A folytatásban sem lankadtak az oroszok, akik kiváló támadó játékkal rukkoltak ki és a szünetben 23 ponttal vezettek. A fordulást követően már egy másik szolnoki kosarazott, Hibbert és Perovics szinte tarthatatlan volt, találataikkal fokozatosan faragták le hátrányukat. Ám arra már nem maradt idejük, hogy még ennél is szorosabbá tegyék a végjátékot.

Tapodi Péter: "Legyőzhető ellenfélnek tűnik a moszkvai csapat, amelytől szoros mérkőzésen szenvedtünk vereséget, Farmerral nagyobb esélyünk lett volna egy jobb eredmény eléréséhez."

Varga Csaba