Vágólapra másolva!
Nem panaszkodhatnak férfikézilabda-csapataink, amelyek a bécsi kupasorsoláson egytől egyig jó ellenfeleket kaptak. A Fotexnek ugyan nehéz dolga lesz a nagy rivális, címvédő Magdeburggal a BL-ben, de miután két csapat jut tovább minden csoportból, nem okozhat gondot a negyeddöntőbe kerülés.
A BL-csoportok párosítása
A csoport: Fotex, Magdeburg (német), Wisla Plock (lengyel), Panelliniosz Athén (görög)
B csoport: Portland San Antonio (spanyol), Kolding IF (dán), Sahtyor Donyeck (ukrán), Generali Trieste (olasz)
C csoport: Prule Ljubljana (szlovén), Montpellier HB (francia), Csehovszki Moszkva (orosz), Banik Karvina (cseh)
D csoport: THW Kiel (német), RK Zagreb (horvát), Vardar Skopje (macedón), Savinesti (román)

A hat játéknap: november 9-10., 16-17., 23-24., november 30. vagy december 1., december 7-8. és 14-15.



A szerencse kedvezett a veszprémieknek. Bár a gárda azonos csoportba került BL-döntőbeli ellenfelével, a címvédő német SC Magdeburggal, ez azt jelenti, továbbjutás esetén tőle már nem kell tartania az egyenes kiesés során. Hajnal Csaba, a klub ügyvezető elnöke szerint azonban nem szabad megelégedni a csoport második helyével, mert akkor a negyeddöntőben
minden bizonnyal a 2001-es győztes Portland San Antonió következne, ráadásul a visszavágó lenne Spanyolországban.

A lengyel Wisla Plock és a görög Panelliniosz Athén verhető ellenfél. Előbbi a holland Wealer Geleent verte nagyon nagy fölénnyel a selejtezőben (41-19, 28-24). A csapatban több olyan játékos is található, aki részt vett a februári, svédországi Eb-n, így a két kapus, Marszalek és Szmal, a mezőnyjátékosok közül pedig Jurasik és Wuszter is állandó tagja a válogatottnak. A görög Panelliniosz a svéd HK Drott Halmstadot múlta felül (26-29, 25-20), legjobb játékosa az az Archelaos Karypidis, aki a két találkozón összesen tizenkilenc gólt dobott.

A kvartettből ketten jutnak tovább, s a keresztbejátszás lehetséges ellenfelei: a spanyol Portland San Antonio, a dán Kolding IF, az ukrán Sahtyor Donyeck, vagy az olasz Generali Trieste.

A KEK-ben a Szeged a nyolcaddöntőbe kerülésért a De Groot Groep együttesével találkozik november 9-én vagy 10-én Hollandiában, a visszavágót egy héttel később rendezik a Tisza-partján. A németalföldi együttes jelenleg százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, megelőzve a FIQAS/Aalsmeer, illetve a Voort/Quintus együttesét. Érdekesség, hogy a holland válogatottnak mindössze három játékost ad a klub a beállós, Edwin Renting, valamint Eelco Weevers de Groot és Jan Gerarld Mulder személyében.

Az EHF Kupában az Orosháza búcsúját követően a Dunaferr maradt versenyben, s a 16 közé jutásért a jugoszláv Partizan Beograddal szemben kéne továbbjutnia, ugyancsak novemberben. Az első mérkőzésnek Belgrád ad otthont. A Partizan a legutóbbi bajnokin a Buducnost otthonában győzött 27-22-re, a bajnokságban pedig pillanatnyilag az ötödik helyen áll, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a listavezető Zeleznicar (Amennyiben nyer, a második helyre jön fel.)

A kézilabda népszerűsége Magyarországonhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A jugoszláv kézilabda erőssége régóta ismert, de azt el kell mondani, a Partizan nem éppen a legszebb hagyományokat folytatta, amikor bajnokként simán kiesett a román Fibreksnajlon Savinesti ellen a BL-selejtezőjéből. Az első találkozón a román együttes 28-19-re nyert, s hiába győzött a visszavágón 22-15-re a belgrádi csapat, kiesett. A csapatban több ismerőst is felfedezhetünk: Mandic, Perunicic és Stankovic már az 199-es Bajnokok Ligája-sorozatban is játszott, amikor a Partizan a Fotexszel került egy csoportba, s otthon le is győzte a veszprémieket.

Rendhagyó módon a női kupák sorsolását csak szerdán rendezik meg az osztrák fővárosban. Magyarokból nincs hiány, öt csapat vár ellenfelére: a Bajnokok Ligájában a legutóbb finalista Ferencváros, a KEK-ben a Győr, az EHF-kupában pedig a BL-ből kiesett Dunaferr, valamint a Cornexi és a Debrecen érdekelt.