Vágólapra másolva!
Az összesítésben mindössze két gólon múlott a Dunaferr nőikézilabda-csapatának továbbjutása a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az együttes a találkozó vége előtt hét perccel ugyan már továbbjutásra állt, a 31-25-ös gyozelem azt jelentette, a két találkozó alapján a spanyol Ferrobus Mislata került a BL főtáblájára.

Bajnokok Ligája, selejtező-visszavágó
Dunaferr - Ferrobus Mislata (spanyol) 31-25 (17-15)
Dunaújváros, 1500 néző
vezette: Boye, Jensen (dánok)
gól: Nagy I. 8/6, Szrnka 6, Ferling 3/1, Pálffy 3, Bulath 3, Oblisz 3, Bohus 3, Pigniczki 1, Borók 1, illetve Andreu 8, Ejsmont 5/1, Ludwig 4/2, Sanchez 4, Pareja 3, Teodorovic 1
hétméteres: 8/7, illetve 4/3
kiállítás: 6 perc, illetve 8 perc

Nehéz helyzetben várta a Dunaferr nőikézilabda-együttese a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját. A csapat egy hete Valenciában 27-20-as vereséget szenvedett a spanyol bajnoki ezüstérmes Ferrobus Mislata együttesétől, így nagy bravúr szükségeltetett a továbbjutáshoz. Idegesen is kezdte a mérkőzést a Dunaújváros, az első gólt Ferling az ötödik percben tudta csak megszerezni - azt is büntetőből. Az ellenfél azonban már akkor két góllal vezetett, s sokáig úgy tűnt, ezt a kedvező helyzetet nem is szívesen adja ki a kezéből.

Ugyan Bohus találata a tizedik percben 5-4-es vezetéshez juttatta a hazaiakat, a játék képe egyáltalán nem úgy festett, itt lehet bármilyen keresnivalója is a Dunaferrnek. Pigniczki gyorsan összeszedett két kiállítást, Ferling és Bohus a saját hatosánál, indításból adta el a labdát, amit az ellenfél villámgyors emberei, Ejsmont és Ludwig könyörtelenül kihasználtak. A 16. percben már három góllal vezetett a Ferrobus (6-9), a Dunaferr erőlködött, de gyakorlatilag Szrnka beállításáig esélye sem volt a felzárkózásra.

Az egykori békéscsabai átlövő azonban gyorsan jelezte, számolni kell bombáival, így vezérletével a 25. percre 12-12-re feljött a hazai együttes. S mit feljött, szárnyakat kapott! Az addig ellenállhatatlanul és magabiztosan játszó Mislata visszaesett, az újvárosi lányok pedig a félidő utolsó öt percét 5-2-re nyerve, 17-15-ös előnnyel mehettek pihenni.

A kézilabda népszerű-sége Magyarországon(?)http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100Női kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=5544

A második félidőt Szrnka újabb bombája vezette be, ám Andreu, majd Pareja lehűtötte a kedélyeket. 20-17-nél aztán Ejsmont hetest hibázott, lövése arcon találta a rossz napot kifogó Pálinger helyett beállt Cracanát. A "pofon" aztán nemcsak a kapust, a csapatot is felébresztette. Kiss Szilárd vezetőedző felforgatta a csapatát, bejött Bulath Anita, aki Nagy Ivettel együtt felgyorsította a játékot, így a fergeteges buzdítás mellett a Dunaferr a 40. percre öt (23-18), az 50. percre hét (26-19), majd az 53. percre már nyolc góllal (28-20) vezetett.

Ez összesítésben is továbbjutást jelentett, ám a hátralévő hét perc nem úgy sikerült, ahogy a lendületbe jött gárda, és a feltüzelt közönség szerette volna. A pályára visszatérő, gyakorlatilag alibiző Borók három lövést is elpuskázott, a túloldalon viszont a feltámadó Andreu nyolc perc alatt négyszer is szétszaggatta a hálót, mondhatni egymaga tartotta versenyben együttesét. A vége 31-25-ös győzelem lett, de összesítésben a Ferrobus 52-51-gyel továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A Dunaferr ugyan a BL-ből kiesett, de tovább folytathatja szereplését az EHF-kupában.

További eredmények:
ZRK Knjaz Milos (jugoszláv) - HC Leipzig (német) 26-22
továbbjutott:
a Leipzig 57-54-gyel

Ikast Bording (dán) - Motor Zaporozsje (ukrán) 27-19
tj.:
az Ikast 46-44-gyel

Oltchim Valcea (román) - Nordstrand 2000, Oslo (norvég) 24-22
tj.: a Nordstrand 54-45-tel

Podravka Koprivnica (horvát) - AKVA Volgograd (orosz) 22-16
tj.:
a Podravka 42-42-vel, idegenben lőtt több góllal

Anagenniszi Artasz (görög) - L'Eliana Valencia (spanyol) 29-30
tj.:
a Valencia kettős győzelemmel, 67-50-nel

Pincési László