Vágólapra másolva!
A Szolnok férfikosárlabda-csapata eddig három meccsből kettőt megnyert, egyet elveszített a bajnokság felsőházában. A mutatott játék alapján szinte mindenki elégedetlen volt a szolnoki kosarasok eddigi produkciójával. Ezért rekordgyorsasággal, mindössze három bajnoki fordulót követően felmentették Rasid Abeljanov vezetőedzőt, akit a nyáron neveztek ki erre a posztra.

"Azt gondolom, hogy még időben léptünk, megelőzve a nagyobb bajt. Az előkészületi meccsek és a bajnoki találkozók után az a véleményünk, hogy Abeljanov nem tudta összerakni csapatunkat. Gyenge teljesítményünk láttán elégedetlenek a tulajdonosok, a szponzorok, és nem utolsó sorban lelkes szurkolóink. Különösen a támadójátékunk halovány, így félő, hogy nem tudjuk teljesíteni az elvárásokat, ami egyértelműen a legjobb négy közé jutás a bajnokságban. Ezért döntöttünk a váltás mellett, ami közös megegyezéssel történt, az edzőnek az utánpótlásnál szánunk feladatot a jövőben. Helyette Pór Péter az eddigi pályaedző veszi át együttesünket. Neki lesz a dolga, hogy a fiúkat felkészítse a további feladatokra. Még annyit elmondanék, hogy játékosoknak sem lesz pardon, aki nem az elvárásoknak megfelelően teljesít, attól elválnak útjaink, és ez nemcsak a légiósokra vonatkozik" - értékelt dr. Nyerges Zsolt, a szolnoki klubot működtető gazdasági társaság első embere.

A férfikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20021014aferfikosarlabdanb.html

Rasid Abeljanov nem volt túl rózsás kedvében: "Rasid lesz türelem, dolgozz nyugodtan, mondta mindenki, amikor a nyáron átvettem a csapatot. Most kiderült, hogy elfogyott a türelem, bár jelzem, csupán három forduló telt el a bajnokságból. Ne feledjék, három légióst kellett beépíteni a keretbe, akik három különböző irányzatot képviselnek, ráadásul közülük Vilcinskas megsérült az egyik felkészülési találkozón, és csak most kezd magára találni. Tudomásul veszem a döntést, de nagyon sajnálom, hogy nem végezhetem tovább az elkezdett munkát, potyára dolgoztam a csapat mellett több, mint három hónapig."

Varga Csaba