Vágólapra másolva!
Nagyszerű teljesítményt nyújtva győzte le tíz góllal a bajnok Herz-FTC együttesét a Graboplast-ETO a nőikézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában. A diadalból kivette részét a győriek Európa-bajnok csapatkapitánya, Kindl Gabriella is, így joggal merül fel a kérdés, hogy a Dunaferrhez elígérkezett átlövő valóban otthagyja-e januárban a sokra hivatott együttest.

"Eldöntöttem, hogy Dunaújvárosban folytatom, s ehhez az álláspontomhoz továbbra is tartom magam" - mondta Kindl Gabriella. "Az ottani játékosokkal többször is beszéltem, s ők elmondták, közel sem olyan súlyos a helyzet a klubnál, mint azt gyakran hallani."

- Ezek szerint csak rémhír a többhónapos csúszás a fizetésekkel?
- Ott sem fenékig tejfel az élet, de arról nincs szó, hogy már régóta ne kaptak volna pénzt a lányok. Gondok mindenhol vannak.

- Nem fáj a szíve elhagyni a győri csapatot?
- Nem mondom, hogy könnyű lesz, de döntöttem, s januártól a Dunaferr játékosa leszek. Addig azonban még vár ránk néhány rangadó a zöld-fehérekkel.

- Ha már ezt említette, mit vár a Cornexi elleni, pénteki találkozótól?
- Elsősorban nehéz mérkőzést, ahol az ellenfél - csakúgy, mint a Fradi - elsősorban rutinos játékosokból áll. Nekünk erre kell figyelni, valamint olyan gyorsan és keményen kell játszanunk, mint a bajnok ellen. Ez esetben pedig nem maradhat el a remélt siker sem.

A nőikézilabda-bajnokság állása/sport/csapat/kezilabda/20021006anoikezilabdabajnoksag.htmlSúlyos büntetést kapott a Videoton/sport/magyarfoci/20020918sulyos.html

A meccsre egyébként szép számmal várhatók győri szurkolók, ami a tavalyi székesfehérvári összecsapáson, valamint legutóbb a Videoton-Győri ETO labdarúgó-mérkőzésen történtek tükrében nem sok jót ígér. A két klub azonban felkészült az eseményekre.

"A helyi rendőrség és az általunk felkért hat biztonsági ember gondoskodik arról, hogy mind a csarnokban, mind pedig azon kívül biztonságba legyenek szurkolóink és gépkocsijaik" - mondta Jakab Lajos, az ETO KC szakosztályvezetője. "Székesfehérvár előtt pár kilométerrel egy csárdánál gyülekeznek majd az autók, s rendőri felvezetéssel mennek egészen a csarnokig. Remélem, nem ismétlődnek meg a korábbi jelenetek, hiszen ez eddig nem volt jellemző a kézilabdára. "

Papp Győző