Vágólapra másolva!
Kedden, egy nappal a bajnoki rajt előtt teljessé vált a címvédő GYSEV-Orsi játékoskerete, hétfőn este ugyanis megérkezett a kerek két méter magas brazil Alessandra. Kedden délelőtt Farkas Sándor még pihenőt engedélyezett az előző nap közel 40 órás utazás után Sopronba érkező centernek, délután viszont már edzett társaival.

A brazil játékos tehát egy, a vb-ezüstérmes orosz Zakaluzsnaja pedig öt edzésen vett részt a csapattal közösen, ezért Farkas Sándor vezetőedző nem éppen nyugodt a szolnoki bajnoki rajtot megelőző napon.

"Mivel centereink későn érkeztek, gyakorlatilag nem nagyon volt módunk taktikai jellegű edzéseket tartani, jobbára a fizikai és a technikai felkészítés szerepelt a programban - mondta Farkas. - A nyitó fordulóban igen nehéz csata vár az értelemszerűen még nem igazán összeszokott csapatra."

"A Szolnoknak erős, jó centerei vannak Perovics és Farmer személyében, a mérkőzés ráadásul a férfi csapat találkozója előtt lesz, így biztatásban, szurkolói támogatásban sem lesz hiányuk a hazaiaknak, akik minden különösebb veszítenivaló nélkül léphetnek majd pályára ellenünk. Ezen a mérkőzésen egyértelműen a jónevű játékosok egyéni tudására, mintsem az egységes és szervezett csapatjátékra alapozva kell megszerznünk a győzelmet".

Botár László