Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I keddi mérkőzésén a Fotex-Veszprém 15-13-as félidőt követően 32-19-re legyőzte a Tatabányát. Szerdán 17 órától rendezik az idény első rangadóját, a Pick-Szeged a Dunaferrt fogadja.

Fotex KCV - Tatabánya
32-19 (15-13)
Veszprém, 1500 néző
vezette: Márczi, Skriba
Fotex: FAZEKAS - Gulyás, Gál 2, Csoknyai, JOVIC 1, Tóth, PÁSZTOR 10. Csere: Lazarov 4 (1), Perez 4, ÉLES 4, Iváncsik 2, Mohácsi 1, Zsigmond 1. Edző: Zdravko Zovko.
Tatabánya: Pulay - KUZMA 3, Serfel 2, Himer, Krancz, Pavlovic 3, TÖRŐ 4. Csere: Nagy (kapus), Sibalin 1, JANÓ 5, Fülöp 1, Lengyel P., Lengyel M., Kanyó. Edző: Kanyó Antal.
kiállítások: 6, ill. 8 perc.
hétméteresek: 1/1, ill. 0/0.
az eredmény alakulása: 16. perc: 7-7, 21.: 10-7, 39.: 20-14, 50.: 27-14.

A Fotexből Sterbik térdsérülés miatt maradt ki, míg Dzomba volt a létszámfölötti a külföldiek közül. A címvédő a szokásosnál jobban készült az újonc ellen, a dunaújvárosi pontszerzés figyelmeztető jel volt a hazaiak számára. A publikum is jó találkozóra számított, a szép számú közönség remek meccshangulatot teremtett a veszprémi arénában.

Pásztor kezdte a gólgyártást, a válogatott szélső hat perc alatt háromszor is eredményes volt, de a Tatabánya tartotta a lépést a hazaiakkal, sőt az újonc egy alkalommal még a vezetést is átvette. A félidő derekára felébredt a Fotex, hamar háromgólos előnyt szereztek, amelyből kettő meg is maradt a szünetig.

A bajnokság állása/sport/csapat/kezilabda/20021009aferfikezilabdabajnoksag.html

Fordulás után teljesen megváltozott a játék képe: a hazaiak védekezése, valamint Fazekas kapusteljesítménye is ugrásszerűen javult. A Tatabánya képtelen volt gólt szerezni, a BL-döntős pedig szorgalmasan gyűjtögette találatait, Pásztorék elsősorban gyorsindításokból voltak eredményesek. Huszonkét perc alatt egy 12-1-es rohamot produkált a Fotex, ezzel végképp eldöntve a találkozó sorsát.

Zdravko Zovko: "Jó meccset játszottunk. Az első félidőben rosszul védekeztünk, szünet után azonban a hátsó alakzatunk és Fazekas teljesítménye is feljavult, és gyors indításaink
révén biztosan nyertünk."

Kanyó Antal: "Fegyelmezett első félidő után kijött rajtunk a hat nap alatt lejátszott három "nagy" elleni mérkőzés okozta fáradság."

Péterváry Károly