Vágólapra másolva!
Az idei ötödik bajnoki mérkőzésén ötödik győzelmét aratta a Pick-Szeged férfikézilabda-csapata. Ezúttal az újonc Tatabánya volt az áldozat, amely a hétközi fordulóban Dunaújvárosból rabolt roppant értékes pontot.

Pick-Szeged - Tatabánya 32-22 (15-10)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 2500 néző
vezette: Cserepes, Jancsó.
Szeged: PERGER - Berta 3, KOTORMÁN 3, Doros 4, Eklemovic 5, Bajusz S. 2, MATIC 8 (3). Cs.: Puljezevic (kapus), Habuczki, Mezei, Ilyés 1, BUDAY 5 (2), Vadkerti , Laluska 1. Edző: Dragan Djukic.
Tatabánya: Pulay- Kuzma 3, Fülöp, HIMER 5, Serfel 4 (2), PAVLOVICS 4 (1), Törő 2. Csere: Nagy P. (kapus), Krancz, Janó 1, Lengyel P. 2, Lengyel M. 1, Kiss, Vanyó. Edző: Kanyó Antal.
kiállítás: 8, illetve 8 perc.
piros lap: Eklemovic, illetve Törő
hétméteres: 5/5, illetve 3/3.
az eredmény alakulása: 10. p.: 7-0, 21. p.: 11-5, 23. p.: 14-7, 39. p.: 19-16, 48. p.: 25-21, 57. p.: 30-21.

A hazaiak semmit sem bíztak a véletlenre, azonnal nekirontottak ellenfelüknek. Sorra születtek a szebbnél szebb Pick- találatok, miközben a vendégek képtelenek voltak bevenni a kitűnő formában védő Perger zsolt kapuját. Tíz perc után már 7-0-ra vezetett a Szeged, úgy, hogy valamennyi találat más játékos nevéhez fűződött. Az első tatabányai találatra nem kevesebb, mint tizenhárom percet kellett várni, igaz, ezt követően már felváltva szerezték góljaikat a csapatok.

A kézilabda népszerűsége Magyarországonhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A félidőben 15-10-re vezetett a Pick, azaz Dragan Djukic tanítványai a lehető legjobb úton haladtak ahhoz, hogy idei ötödik bajnoki mérkőzésükön az ötödik győzelmüket is besöpörjék. Igen ám, de tekintélyes előnye birtokában kiengedett a Szeged, és ezt a hihetetlen elszántsággal küzdő tatabányaiak igyekeztek a lehető legjobban kihasználni. A vendégek fáradozásait részsiker is koronázta, 19-16-ra megközelítették ellenfelüket. A Pick persze gondosan ügyelt arra, hogy három gólnál ne engedje közelebb magához a tatabányaiakat, így az igazi izgalmak azért elmaradtak.

A szegediek fél gőzzel is biztosan tartották előnyüket, hogy aztán az utolsó tíz percre még egyszer összekapják magukat, így a végére a közte tíz is meglett.

Barok István