Vágólapra másolva!
A hét második felében, bő másfél héttel a bajnoki rajt előtt lejátssza első felkészülési mérkőzéseit a bajnok GYSEV-ORSI nőikosárlabda-csapata. A bajnoki címvédő Brnóban lép pályára csütörtökön és pénteken.

Túl azon, hogy a csapat két centere, a brazil Alessandra és az orosz Zakaluzsnaja Kínában, a világbajnokságon szerepel, a Sopronban készülő különítményt elég sok sérülés hátráltatta a felkészülésben. Az ausztrál Tully Bevilaqauát - aki nyáron a WNBA-ben, a Portland színeiben szerepelt - bő egy hónapja operálták, a napokban kezdhetett edzeni. Hosszabb ideig szerepelt a maródiak listáján a magyar válogatott Seres Éva is, aki a talpával bajlódott, és emiatt el sem utazott a válogatott franciaországi túrájára. Ráadásul Török Szilvia és a cseh szupersztár, Eva Nemcová is kisebb sérüléssel bajlódott a felkészülés során.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

A csapat mindezek miatt a zalaegerszegi Göcsej- és a szekszárdi a Sió-kupán is lemondta a szereplést. Brnóban azonban bemutatkozik a bajnok, a jövő héten pedig Sopronban fogadja a cseh együttest, amelyben szerepel egy a soproniaknak igencsak kedves kosaras hölgy, az előző évi finálé legjobbjának választott szlovák hátvéd, Zuzana Zirková.

Botár László