Vágólapra másolva!
Elvesztette első mérkőzését a magyar válogatott Patraszban, a vízilabda Világliga döntőjének nyitányán: a spanyolok, a találkozó második felében fordítva 9-8-as győzelmet arattak.

Világliga döntő, 1. forduló:
Spanyolország - Magyarország 9-8 (2-2, 1-3, 3-0, 3-3)
Patrasz, vezette: Bokelman (holland), Hasszekioglu (görög)
Magyarország: Szécsi - Vári, Fodor, Biros 1, Kiss G. 2, Molnár 3, Benedek
csere: Steinmetz B., Bárány 1., Kiss Cs. 1
a spanyol góldobók: Perez, Molina, Gomez, Moro 2-2, Toril 1
emberelőny: 4/2 illetve 5/2

Nem egészen egy percet kellett várni a magyarok vezető góljára: Molnár akció végén volt eredményes. Ezt követően elsősorban a védekezésben jeleskedett mindkét együttes.

A második negyed közepén 101 másodperc kellett három magyar találathoz: előbb Kiss G., majd Kiss Cs. létszámfölényben volt eredményes, s ezt a szériát Bárány akcióból koronázta meg, ekkor 5-2-re vezetett a magyar válogatott. A játékrész legeslegutolsó másodpercében, a dudaszóval egyidőben szépített az ellenfél.

A következő negyedben a spanyolok lemásolták az előző 9 perc magyar villámprodukcióját: történetesen nekik is pontosan 101 másodpercre volt szükségük, hogy a maguk javára fordítsák az állást (6-5).

A hajrá Molnár két akciógóljával indult, majd Biros 8 méterről már 8-6-ra növelte a magyar előnyt és ekkor senki nem gondolt vereségre. A spanyolok jelentették a kivételt, akik előbb két szerencsés góllal kiegyenlítettek, végül, 11 másodperccel a befejezés előtt Perez, a világ legerősebb centere Steinmetz Barnával a nyakában belőtte a győzelmüket jelentő gólt (9-8).

Egyértelműen a fáradtság okozta a magyar együttes kudarcát, tekintettel arra, hogy az elmúlt másfél hétben Kemény Dénes legénysége megjárta Amerikát, azaz kétszer kellett akklimatizálódnia. Hiányzott a frissesség, no meg a szerencse, így a találkozó második felében lényegesen agresszívebben, aktívabban játszó spanyolok győzelme megérdemelt.

Melyik a legjobb vízilabdacsapat? http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint 8-6 után nem lett volna szabad kikapni. "Egyszerűen nem értetettem, hogy miért nem sikerült újabb gólt lőnünk. Sajnos hiányzik két-három olyan cserejátékos, akit bevethetek, amikor a legnagyobb szükség van rá. Elszalasztottunk egy lehetőséget, lett volna két nyugodt napunk a vasárnapi helyosztók előtt, hogy most mi lesz, azt majd meglátjuk..."

A döntő második összecsapásán az orosz együttes 12-2-re legyőzte a belviszályok miatt változatlanul B-válogatottjával vízbe szálló görögöket. Pénteken, a második fordulóban spanyol-orosz és magyar-görög összecsapásra kerül sor.