Vágólapra másolva!
Görögország kiváló válogatottja átléptek a mi válogatottunkon is a Nagykanizsán zajló B csoportos baseball Európa-bajnokság harmadik játéknapján. Három mérkőzés után a magyar csapat egy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen a második csoportban, így nem jutott az elődöntőbe.

Pedig minden álomszerűen indult! Az első öt iningben mindössze két pontot tudtak összehozni a görög mezbe bújtatott amerikaiak, ugyanis gondolva a közelgő olimpiára, két hét alatt honosítottak Zeusz "utódai" egy komplett válogatottat. A remekül dobó Darabos Gáborral viszont nem kalkuláltak. A kanizsai pitcher úgy dobott, mint egy görög isten, csavart labdáinak nem találták ellenszerét az eddig mindenre ütő vendégek. Egészen a hatodik játékrészig semmi probléma nem volt, leszámítva talán azt, hogy mindössze egyszer volt futónk, egyszer volt sanszunk a pontszerzésre.

Darabos azonban elfáradt és tekintettel arra, hogy pénteken még lesz egy fontos meccs a bolgárok ellen, lehozta őt Huszti György. A cserénk nagyon nem sikerült, Morua labdái nagyon lassúak voltak, ami csemege volt a görög ütőknek. Sorba érték el a duplákat és homerun-okat, amivel alaposan elhúztak. Nem volt kérdés, hogy ki nyer, csak azt nem lehetett tudni, hogy lesz-e becsületpontunk. A fantasztikusan szurkoló nézők szinte kikövetelték, majd Halmos nagy húzása után Nikolits hazafutásával valósággá is vált az egyetlen pontocskánk.

20:1 lett a végeredmény, ennek ellenére olyan ünneplésben részesültek a magyarok, mintha legalábbis mi nyertünk volna ilyen arányban. Csak halkan teszem hozzá, hogy ha az "igazi" görögök játszottak volna, akkor is ugyanez a végeredmény, csak - micsoda különbség - nekünk!

Baseball-Eb Kanizsán/sport/csapat/20020729baseballeb.htmlRugby, Baseball, Csúszókoronghttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=3844

Mivel a szlovákok magabiztosan, 11-1-re legyőzték a bolgárokat, a magyarok nem kerülnek be az elődöntőbe. A hazai együttes, amely csütörtökön szabadnapos volt, pénteken a bolgárokkal találkozik. Ha nyer, a torna ötödik helyéért mérkőzhet a folytatásban.

Távirati stílusban a többi mérkőzésről: a jugók is megirigyeltek minket és kiadós baseball-leckét vettek a jó erőben lévő ukránoktól. Románia nem akarta felborítani a papírformát, de egy kicsit elbizonytalanította a bolgárokat, akik azért hozták a kötelezőt.

Zsámár Roland