Vágólapra másolva!
Valamivel több mint egyhónapos pihenő után megkezdte a 2002/2003-as szezonra a felkészülést a Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapata. Az első tréningen összesen tizenkilenc játékos vett részt. A tavalyi csapathoz képest a macedón Kiril Lazarov, a Spanyolországból hazatérő Bartók Csaba és az ex-dunaújvárosi Mohácsi Árpád volt az új arc.

Az alapozás kezdetére csatlakozott a csapathoz két ifista tehetség, valamint a tavaly kölcsönbe adott Kékesi Szabolcs is. Egy héttel később kezdi meg a felkészülést Gulyás Péter, aki néhány nappal ezelőtt esett át egy mandulaműtéten. Természetesen hiányoztak az edzésről azok a játékosok is, akik a nyár során eligazoltak a klubtól: Zlatko Saracevic befejezte az aktív játékot, Habuczki Tamás pedig Szegeden kézilabdázik tovább.

A tréning előtt Zdravko Zovko szokásához híven derűlátóan nyilatkozott: "Nagyszerű dolog, hogy sikerült együtt tartani a csapat magját. Meggyőződésem, hogy az új játékosok nagy lökést jelentenek a gárdának, Lazarov, Bartók és Mohácsi is komoly erősítést jelent számunkra. Tudnunk kell azt is, hogy sokkal nehezebb megismételni a sikereket, mint először elérni azokat. Ebben a szezonban már a Bajnokok Ligájában is számolni fognak velünk, óriási csatákat fogunk vívni. Épp ezért fontos, hogy minden posztra legyen két hasonló képességű kézilabdázónk. A tavalyi sikerekkel felállítottunk magunk elé egy mércét, most már ezeknek megfelelően kell játszanunk."

Megkezdték a felkészülést a győri kézisek/sport/csapat/kezilabda/20020716megkezdtek.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=24100

A leendő sikerek érdekében azonban harcolni, dolgozni kell. Bizonyította ezt a Fotex első edzése is, hiszen egy rövid játékos bemelegítést követően azonnal kőkemény munkával terhelte fiait a horvát mester. A felkészülés eredményességét persze majd csak a mérkőzéseken lehet lemérni. A veszprémi kézilabdázók augusztus 20-án játsszák első barátságos találkozójukat, a bajnoki rajt pedig szeptember 15-én lesz.

Péterváry Károly