Vágólapra másolva!
Ha nehezen is, de 9:7-re győzött a magyar válogatott a tegnap kezdődött B csoportos baseball Európa-bajnokság második csoportjában a románok ellen.

A nagykanizsai kontinensviadal nyitányán remekül ütöttek a mieink, a védekezésbe azonban többször csúszott hiba. 7:3-nál megtorpantunk és az addig nem remeklő szomszédaink fokozatosan dolgozták le hátrányukat, majd kiegyenlítettek. Nagy volt a kapkodás, de Barbalicsnak helyén volt a szíve és a hazai pálya minden szegletét jól ismerő játékos homerun-ja után két ponttal gyarapodtunk, amire már nem érkezett válasz.

Láthattuk a 19 amerikaival felálló görögöket, akik esélyt sem hagytak a velünk egy súlycsoportban lévő szlovákoknak. Némi meglepetés volt az első csoportban szereplő fehéroroszok győzelme a jó játékerőt képviselő szlovének ellen. Mindezt az ünnepélyes megnyitó után rendezték, amit megtisztelt Aldo Notari, a Nemzetközi és az Európai Baseballszövetség elnöke is.

Az Eb honlapjahttp://www.baseball.hu/euro/

Ebben a csoportban lesznek változások, ugyanis a moldávok vízumproblémák miatt nem tudtak elutazni, így kilenc csapatra olvadt a mezőny. Kedden a Görögország - Bulgária, a Jugoszlávia - Szlovénia, míg délután fél ötkor a Magyarország - Szlovákia sorsdöntő meccset láthatják az eseményre kilátogatók.

További eredmények

1. csoport
Fehéroroszország - Szlovénia 13:8

2. csoport
Görögország - Szlovákia 21:0

Zsámár Roland