Vágólapra másolva!
Hétfő este fél kilenckor az Ukrajna - Moldávia mérkőzéssel veszi kezdetét a B csoportos baseball Európa-bajnokság Nagykanizsán. Naponta négy mérkőzést láthatnak a két pályán, amiből hármat mindig a kiválóan felkészített 'A' felségjelűn bonyolítanak le.

Vasárnap késő délután technikai ellenőrök, pályamunkások és csapatvezetők járták be a létesítményeket, mindent rendben találtak. A két csoport beosztását már korábban elkészítették, sőt a mérkőzések konkrét időpontját is lehet tudni. Az egyes csoportban Ukrajna, Jugoszlávia, Szlovénia, Moldávia és Fehéroroszország, a kettesben pedig Szlovákia, Bulgária, Görögország, Románia és természetesen Magyarország kapott helyet. A magyar csapat gerincét a bajnok és kupagyőztes kanizsai Ants (Hangyák), valamint a Szentendre Sleepwalkers (Alvajárók) együttese alkotja, de szombathelyi és soproni játékos is található a keretben.

Ma a románok, kedden a szlovákok, szerdán a görögök, pénteken pedig a bolgárok várnak a mieinkre. Szombaton keresztbejátszás, vasárnap pedig már a helyosztók következnek.

Az Eb honlapjahttp://www.baseball.hu/euro/

Augusztus negyedikén, délután fél háromkor lesz a döntő, mely arról hivatott dönteni, hogy mely nemzet legjobbjai jutnak fel az A csoportba, Európa 12 legjobb gárdája közé. Erre a legnagyobb esélye a magyarokon kívül a görög válogatottnak van, mely 30 honosított amerikai játékossal érkezett meg a dél-zalai településre.

Zsámár Roland