Vágólapra másolva!
Gyorsan helyreállította egy nappal korábban megtépázott tekintélyét a vízilabda válogatott, miután a Világliga B csoportjának utolsó mérkőzésén biztosan, három góllal verte a kaliforniai Moragában a vendéglátó amerikaiakat.

Világliga, B csoport, 12. forduló:
Egyesült Államok - Magyarország 8-11 (1-3, 1-3, 4-3, 2-2)
Moraga, 2500 néz
vezette: Petronilli (olasz), Pavropulosz (görög)
Magyarország: Szécsi - Fodor, Biros 3, Vári, Molnár 4, Benedek 1, Kiss G. 2. Csere: Steinmetz B. 1, Székely, Madaras, Bárány, Vindisch, Kiss Cs.
Az amerikai góldobók: Smith 3, Hudnut 2, Azevedo, Felix, Segesman 1-1

A második összecsapás előtt Zádor Ervin, az ötvenes évek olimpiai bajnok pólósa volt a tiszteletbeli labdabedobó, s ő több szerencsét hozott a magyaroknak, mint egy nappal korábban Tarics Sándor: öt perc alatt 3-0-ás előnyt szerzett Kemény Dénes legénysége. Köszönhetően az alaposan feljavult védekezésnek: a hazaiak az első három játékrészben csak emberelőnyből voltak eredményesek. A bírók mindent megpróbáltak, hogy a mérkőzés feléig kialakult 6-2-es vendégvezetés után szorosabbá tegyék az állást, de ez nem sikerült, állandósult a három-négy gólos különbség.

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

Amikor viszont Kemény Dénes az utolsó percben felállva köszönte meg a nézőtéren helyet foglaló magyarok buzdítását, piros lapot kapott, azaz kiállították. Végeredményben a vállfájása miatt itthon maradt Kásást nélkülöző favorit magyarok az első párharc kisiklását követően gyorsan helyreállították a "vízilabdavilág rendjét".

A csoport végeredménye
1. Magyarország 34
2. Oroszország 26
3. Egyesült Államok 20
4. Horvátország 16

A négyes döntőt a magyar, az orosz, az A csoportban győztes spanyol, s a vendéglátó görög válogatott részvételével csütörtöktől vasárnapig rendezik Patraszban.