Vágólapra másolva!
Megkezdte az edzéseket az Hypo Niederösterreich nőikézilabda-együttese, amely a következő szezonban is két magyart foglalkoztat. Ugyan Deli Rita hazatért a Cornexi együttesébe, de Balogh Beatrix mellett Gyurka János edzőként segíti az osztrák bajnok munkáját.

A tavalyi osztrák bajnok, mellesleg nyolcszoros BEK-győztes Hypo Niederösterreich már a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében kiesett, ezért nem meglepő, hogy a fanatizmusáról és maximalizmusáról híres csapatfőnök, Gunnar Prokop azonnal lépett. A bajnokság végén új trénert szerződtetett Bécsbe, az egykori veszprémi játékos, Gyurka János személyében. A negyvenéves szakember a férfiaknál már sikereket ért el, a Bärnbach/Köflach együttesével két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet szerzett.

Deli Ritával aranyesélyes lehet a Cornexi/sport/csapat/kezilabda/20020528deli.htmlA kézilabda népszerűségehttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=24100

A csapatból hét játékos távozott, a legnagyobb veszteséget Deli Rita és a szlovén Katja Kurrent eligazolása jelentette - a tavalyi esztendő All Star-csapatába is beválasztott jobbszélső, Balogh Beatrix maradt. A csapatot a rutinos Tanja Logvin köré szeretné építeni Gyurka. Három légióst is szerződtetett a Hypo, a 23 éves Tetjana Sinkarenko Ukrajnából, a 21 éves Gabriela Rotis Romániából, míg a 25 éves Vesna Horacek Horvátországból érkezett, a többi helyen az ificsapat tehetséges fiataljait kívánja szerepeltetni a szakvezetés.

Pincési László