Vágólapra másolva!
Az NB I újonca, a Túrkeve nőikézilabda-együttese is hozzálátott a felkészüléshez, méghozzá az új edző, Bán Tibor vezetésével, aki a tavaszi bajnokcsapat mesterét, Ajtony Ákost váltotta a kispadon.

A kunsági kisvárosnak egyik sportágban sem szerepelt még csapata az NB I-ben. Jelenleg tizenöt játékosból álló keret készül a szeptember 11-i, Herz-FTC elleni bajnoki rajtra. Új szerzemény a bosnyák származású Danica Nikics, a jobb átlövő a Derecske játékosaként az NB I/B keleti csoportjában gólkirálynő volt. A másik átlövő posztra a szlovák Renata Jancarovát Hódmezővárhelyről igazolták, míg az irányító szerepkörre Zelei Bernadett Medgyesegyházáról érkezett.

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=24100Erősödő hazai kézilabdamezőny/sport/csapat/kezilabda/20020624erosodo.htmlTánccal búcsúztatták az idényt az FTC kézisei/sport/csapat/kezilabda/20020623tanccal.html

Az új tréner, Bán Tibor - aki egykoron a Bp. Spartacusban és Elektromosban kézilabdázott - az elmúlt évadban az NB I/B Keleti csoportjának harmadik helyén végzett tiszaföldvári legénységet irányította. "Nehéz volt váltás, mert jól éreztem magam előző klubomnál, de ezt a lehetőséget nem hagyhattam ki. Mindenki tudja, hogy óriási kihívás előtt állunk" - húzta alá a Túrkeve új mester. "A kezdeti tapasztalataimról, annyit, hogy a lányokkal öröm együtt dolgozni, akik roppant lelkiismeretesen oldják meg a rájuk háruló feladatokat. Tudjuk, hogy nagyon erős a mezőny, azt megígérhetjük, hogy különösen hazai pályán senkit nem fogunk tisztelni. Nehéz a sorsolásunk, hiszen a bajnokság elején a tavalyi évad legjobbjaival találkozunk, ám ez nem baj, legalább tapasztalatot szerezhetünk a címvédő ellen. Jelenleg szabadtéren és konditeremben folyik a erőgyűjtés, szép lassan majd a labda kapja a főszerepet. Első előkészületi mérkőzésünkre augusztus 7-én Gyomaendrődön kerül sor, ahol a korosztályos világbajnokságra készülő junior válogatottal találkozunk" - tette hozzá végül a szakember.

Varga Csaba