Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint szombaton és vasárnap hajnalban játssza Kemény Dénes legénysége a vízilabda Világliga B csoportjának befejező két mérkőzését az amerikaiakkal a kaliforniai Moragában.

A válogatott hétfőn Frankfurt érintésével repült el a tengerentúlra, a szövetségi kapitány kihagyta az utazók közül a derék- és vállproblémákkal küszködő Kásás Tamást, s a következő 15 játékost küldi majd vízbe: Szécsi, Kovács (kapusok), Fodor, Vindisch, Székely, Biros, Steinmetz B., Vári, Molnár, Steinmetz Á., Madaras, Benedek, Kiss G., Kiss Cs., Bárány.

A csoportban a magyar együttes behozhatatlanul vezet, s biztos résztvevője az augusztus 1-4. között Patraszban sorra kerülő, 250 ezer dollár összdíjazású döntőnek. A második továbbjutó csapatról a hétvégi mérkőzések döntenek.

Az állás:
1. Magyarország 30 pont
2. Oroszország 20 (84-89)
3. Egyesült Államok 16 (87-109)
4. Horvátország 14

A program:
Oroszország - Horvátország, Moszkva, péntek 16 és szombat 13 ó
Egyesült Államok - Magyarország, Moraga, szombat és vasárnap 4 ó

Tekintettel arra, hogy a győzelemért három, a vereségért 1 pont jár, az oroszok csak akkor nem kerülnek be a fináléba, ha egyszer sem nyernek, s közben az amerikaiak "nagyon" megverik kétszer is a magyarokat.

Az A-csoportban csak az biztos, hogy házigazdaként a görögök - függetlenül a 3. helyezésüktől - biztos patraszi résztvevők, s várható a spanyolok továbbjutása is.

Az állás:
1. Spanyolország 28 pont
2. Olaszország 26
3. Görögország 16
4. Brazília 10

A program:
Spanyolország - Olaszország, Mataro, szombat 18.30 és vasárnap 14 ó
Brazília - Görögország, Rio de Janeiro, szombat és vasárnap 15.30 ó