Vágólapra másolva!
Továbbra is veretlen, százszázalékos, és a hátralévő négy, amerikaiak elleni mérkőzés eredményétől függetlenül már döntős a Világligában a magyar vízilabda-válogatott, miután 24 órán belül másodszor is nyert a Margitszigeten az oroszok ellen.

Világliga, B csoport, nyolcadik forduló:
Magyarország - Oroszország 10-7 (3-2, 4-1, 3-2, 0-2)
Hajós Alfréd uszoda, 2000 néző
vezette: Tomic (horvát), Grosso (olasz)
Magyarország: Kovács - Steinmetz B., Fodor 2, Kásás, Benedek, Molnár 4, Kiss G. 2. Csere: Madaras 1, Bárány 1, Vári, Vindisch, Biros.
Az orosz góldobók: Sztratan 4, Zinnurov 2, Csomakidze 1
emberelőny: 8/4, illetve 7/4

Az első hét perc után 2-2-re állt a mérkőzés, de ezt követően egy játékrész, azaz szinte pontosan kilenc perc alatt öt gólt lőtt a hazai együttes, és a már-már szokásos szériának köszönhetően 7-2-re elhúzott.

A folytatásban lényegesen kiegyenlítettebb lett a játék, az addig ziccereket hibázó oroszok is bevették ötször az egyébként kitűnően védő Kovács Zoltán kapuját. Nem adták fel, s ennek következménye, hogy - miután sorozatban maradtak ki mindkét oldalon a létszámfölényes helyzetek - megnyerték a mérkőzés utolsó szakaszát, de csak azt.

Újabb, sorozatban már nyolcadik győzelmével toronymagasan vezet csoportjában Kemény Dénes legénysége, és a péntektől jövő vasárnapig tartó, négy összecsapásból álló magyar-amerikai párharc eredményeitől függetlenül már biztos résztvevője az augusztus 1-4. között, Patraszban sorra kerülő Világliga-finálénak.

Kemény Dénes (szövetségi kapitány): "Az első negyed után sikerült megnyugtatni Kovács Zoltánt, aki ezután sokkal magabiztosabban védett. A második játékrész közepére már mindkét együttes elfáradt, de kiszolgálta a közönséget. Nagyon hosszú a négyszer kilenc perc, s ez már a nyolcadik mérkőzésünk volt, úgyhogy a mai hibákat leginkább a kimerültség okozta. Ennek ellenére úgy érzem, mindenki megnyugtató formában van, s az amerikaiak ellen már a döntőre készülhetünk.

A csoport állása:
1. Magyarország 24 pont/8 mérkőzés
2. Oroszország 14/8
3. Egyesült Államok 11/7
4. Horvátország 11/7

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

A csoport másik mérkőzését, az újabb horvát-amerikai meccset szerdán este 21 órakor játsszák Rijekában.

További eredmények, A csoport:
Olaszország - Spanyolország 9-10 (1-2, 3-4, 3-2, 2-2)
Görögország - Brazília 13-12 (2-0, 1-1, 0-4, 3-1, büntetődobásokkal 7-6)

A csoport állása hét forduló után:
1. Spanyolország 21 pont
2. Olaszország 17
3. Görögország 11
4. Brazília 7