Vágólapra másolva!
Nem egészen három héten belül lejátszotta és megnyerte hetedik mérkőzését is a magyar válogatott a vízilabda Világligában: ezúttal a Margitszigeten az oroszok szenvedtek vereséget.

Világliga, B csoport, hetedik forduló:
Magyarország - Oroszország 10-6 (4-1, 2-0, 2-3, 2-2)
Hajós Alfréd uszoda, 2000 néző
vezette: Grosso (olasz), Tomic (horvát)
Magyarország: Szécsi - Steinmetz B., Biros 2, Kásás 1, Kiss G. 1, Molnár 2, Benedek 3. Csere: Székely, Steinmetz Á., Vári, Fodor, Kiss Cs. 1
Az orosz góldobók: Sztratan 2, Dokucsajev, Jerisov, Csomakidze, Zinnurov 1-1
emberelőny: 8/4, illetve 6/2
négyméteres: -, illetve 1/1

Annyiban különbözött ez a találkozó minden korábbitól, hogy a magyarok óriási lendülettel és szép gólokkal kezdtek, s három és fél perc alatt 3-0-s előnyt szereztek. A folytatásban sem változott a játék képe, a vendégeknek csak négyméteresből sikerült szépíteniük, miközben Kemény Dénes legénysége a harmadik játékrész elejére 7-1-re elhúzott.

Ezt követően ugyan némileg feltámadt az orosz együttes, 8-4-gyel kezdődött a befejező kilenc perc, de a vége ennek ellenére megnyugtató, magabiztos győzelem lett.

A magyar válogatott őrzi jó formáját, gond nélkül nyerte a Világliga csoportmérkőzései során hetedik meccsét is. Amennyiben a csoport esti (21 ó) másik találkozóján az amerikaiak nem nyernek Rijekában, akkor az éllovas magyar csapat már biztos Világliga-döntős.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Örömteli, hogy már a mérkőzés elején jól játszottunk. Szép gólokat lőttünk, és volt egy-két bravúros labdaszerzésünk is. Tulajdonképpen mindenkinek a teljesítményével elégedett vagyok. A végére egy kissé elfáradtunk, de tartani tudtuk az előnyt."

A csoport állása:
1. Magyarország 21 pont/7 mérkőzés
2. Oroszország 13/7
3. Egyesült Államok 10/6
4. Horvátország 8/6

Honvéd-Vasas "utójáték": folytatás szeptemberben

A május 19-i Honvéd-Vasas bajnoki döntőn történteket, a véres és brutális verekedést követő fegyelmi ügy kedden ismét első fokon került tárgyalásra, de - amint az várható volt - semmiféle döntés nem született.

Hosszú eltiltások a verekedés miatthttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=40537

Dr. Bérczes Róbert, a testület elnöke elmondta: a válogatottbeli kötelezettségének eleget tevő szenvedő fél, Kiss Gergely értelemszerűen nem lehetett a magyar-orosz Világliga-találkozóval egy időben a bizottság ülésén, de hiányzott onnan Varga Tamás, Mátyás Zoltán és Hesz Máté is. "Semmi újabb fejleményt nem hozott Varga Zsolt és Szívós Márton jelenléte, így legközelebb majd csak szeptemberben tudunk összeülni, hogy foglalkozzunk a csaknem két hónapja húzódó esettel" - tette hozzá Bérczes.