Vágólapra másolva!
Hatodik győzelmét aratta a magyar vízilabda-válogatott a Világliga-sorozatban, ezzel őrzi százszázalékos mérlegét és már-már biztos döntősnek tekinthető a vadonatúj tornán.

Világliga, B csoport, 6. forduló:
Magyarország - Horvátország 12-7 (3-2, 3-3, 2-1, 4-1)
Hajós Alfréd uszoda, 2000 néző, vezette: Timoc (román), Korzyna (lengyel)
Magyarország: Kovács Z. - Steinmetz B. 2, Biros, Kásás 1, Kiss G. 3, Molnár 3, Benedek 2, csere: Steinmetz Á. 1, Vindisch, Vári, Fodor, Kiss Cs.
a horvát góldobók: Dogas, Primorac, Premus 2-2, Frankovic 1
emberelőny: 7/3, illetve 8/3
négyméteres: 1/1, illetve 0

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

Sok mindenben hasonlított ez a találkozó a két nappal korábbi párharchoz, amelyet 16-10-re nyert meg Kemény Dénes legénysége. A különbség annyi volt, hogy a vendégek ezúttal lényegesen harcosabb felfogásban játszottak, sokkal keményebben védekeztek és ennek köszönhetően egészen a harmadik játékrész elejéig jól tartották magukat.

A hazaiak nem egészen két negyed alatt 6-3-as előnyt szereztek, de innen még sikerült a horvátoknak egyenlíteniük (6-6). Ezt követően ugyanolyan sziporkázóan pólózott a magyar együttes, mint pénteken a 7-2-es harmadik 9 percben: a finisre - hat gólt lőve sorozatban - 12-6-ra alakult az állás, s ezt már csak egy szerény szépítés követte (12-7).

A hazaiak közül Kovács megbízhatóan őrizte a kaput, a mezőnyben valamennyi játékos harcossága érdemel külön is említést, Kásás, Steinmetz B. és az egyre jobban belelendülő Molnár szépségdíjas gólokat lőtt.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Úgy látszik, minden mérkőzésen nehezen melegedünk be, majd könnyedén győzünk. A péntekihez képest több játékelemben javultunk, de néhányban csak rosszabb teljesítményre voltunk képesek. Nekünk jó lenne, ha hivatalosan is bevezetnék a 4x9 perces negyedeket, mert viszonylag nagy különbségű győzelmeket aratunk."

A csoport állása 6 forduló után:
1. Magyarország 18 pont
2. Oroszország 12
3. Egyesült Államok 10
4. Horvátország 8

A folytatás kedden és szerdán (mindkét napon 16 órakor) az oroszok ellen a Hajós Alfréd uszodában.