Vágólapra másolva!
A nemzetközi kézilabdakupák selejtezőinek sorsolására egy hét múlva, július 16-án, Bécsben, az Európai Kézilabda Szövetség főhadiszállásán kerül sor. A 2002/2003-as évadban kilenc magyar együttesnek adatik meg a lehetőség: a férfiak négy, a hölgyek öt csapattal képviseltethetik magukat az európai porondon.

Férfiak
Bajnokok Ligája
A férfiak Bajnokok Ligájában a tavalyi évad sikercsapata, a magyar bajnok Fotex-Veszprém vehet részt, de csak a harmadik körben, a csoportküzdelmeknél kapcsolódik be. A veszprémiek az október 15-i sorsolást kiemeltként várják a címvédő német Magdeburg és a Kiel, a spanyol Portland San Antonio, a szlovén Prule 67 Ljubljana, a dán Kolding, a francia Montpellier és a horvát képviselő társaságában.

Magyar kuparésztvevők
Férfiak
BL:
Fotex-Veszprém
EHF-kupa: Dunaferr, Orosháza
KEK: Pick-Szeged

Nők
BL:
Herz-FTC, Dunaferr
EHF-kupa: Cornexi-Alcoa, DVSC-Valdor
KEK: Győri Graboplast ETO



Érdekes helyzet állt elő a horvát bajnokságban, ahol lehet, szintén nem lesz BL-résztvevő. A bajnok Metkovic Jambótól ugyanis visszamenőleg hat pontot levontak, és az így kialakult vitát az EHF egyszerűen oldotta meg, elsőfokon kizárta a horvátokat a sorozatból.

Férfiak
EHF-kupa
Magyarországot két együttes, a Dunaferr és az Every Day Orosháza képviseli az EHF-kupában, mindkét együttes a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe, s olyan ellenfelekre számíthat, mint a dán Bjerringbro, a német TUSEM Essen, a horvát Medvescsak Zagreb vagy a jugoszláv Jugovic Kac. A legjobban a november 9-10/16-17-i harmadik körben csatlakoznak, akkor szál harcba a címvédő Nordhorn és a Flensburg (németek), az RK Zagreb (horvát), a Barcelona (spanyol), az RK Sintelon (jugoszláv), az IL Runar (norvég), a Sporting Horta (portugál) és a Gorenje (szlovén).

Férfiak
KEK
A Kupagyőztesek Európa Kupájában a Pick-Szeged novemberben, a harmadik fordulóban kezd, ellenfele olyan nagyhírű csapat lehet, mint a spanyol Ciudad Real (címvédő) és Ademar Leon, a német Lemgo, a jugoszláv Lovcen, a szlovén Celje, a dán GOG Gudme, a francia Chambery vagy a norvég Drammen.