Vágólapra másolva!
Horvátország ellen ma este hatkor kezdi meg hazai Világliga-mérkőzéseit a férfivízilabda-válogatott. Kemény Dénes kijelölte keretét, de a többiek sem pihenhetnek, a B csapattal egy bukaresti tornán szerepelnek.

Négy idegenbeli győzelem után itthon is bemutatkozik az idén először kiírt Világligában a férfivízilabda-válogatott.

Az előző hét végén Dubrovnikban kétszer már legyőzött horvát együttes lesz az ellenfél a Margitszigeten ma este hatkor, majd vasárnap délután négykor. Kemény Dénes szövetségi kapitány a jövő heti, az oroszok, majd az amerikaiak elleni meccseken mind a huszonegy kiszemeltjének lehetőséget kíván adni, a mostani két mérkőzésre mégis tizenhatosra szűkítette keretét.

Erre azért volt szükség, mert a válogatott meghívást kapott egy bukaresti tornára is, s oda most B csapat néven utazik egy különös társaság. Jászberényi, Kis Gábor, Nyéki és Katonás a felnőttektől érkezik, a küldöttség fennmaradó részét pedig a juniorválogatott Gyulán szereplő keretéből kimaradó játékosok alkotják.

Verhetetlen pólósok/sport/csapat/20020707verhetetlen.htmlMelyik a legjobb vízilabda-válogatott?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512Benedek harmincévesen újra a világ tetején/sport/csapat/20020709benedek.html

Egy hete a válogatott kétszer is biztosan verte a horvátokat idegenben, most a Margitszigeten jön a visszavágó. Veselin Djuho, a vendégek kapitánya két tapasztaltabb pólóssal is megerősítette keretét, a kapus Percinic, valamint Dogas is bekerült a csapatba, viszont továbbra is hiányzik sérülés miatt az egyik legjobb horvát vízilabdázó, Smodlaka. Hasonló okból nem szállhat vízbe az egyik magyar játékos, a fiatal Varga Dániel, akinek az orrát műtötték, de a jövő héten már ismét számíthat rá a kapitány.

A hét végén a B csoportban az orosz és az amerikai válogatott találkozik Moszkvában, míg a másik ágon spanyol-brazil és olasz-görög meccset játszanak. Utóbbi érdekessége, hogy hét közben kilenc görög pólós puccsot indított az edző ellen, de a szövetség a kapitány mellé állt, így most a négyes döntő házigazdái a juniorcsapatukkal utaztak Bresciába. Persze könnyen megtehetik, nekik a rendező jogán már biztos a helyük a legjobb négy között.

Erdei Tamás