Vágólapra másolva!
Augusztus ötödikén kezdi meg felkészülését a a 2002/2003-as szezonra a Debreceni Vadkakasok élvonalbeli férfikosárlabda-együttese. A csapat légiósai közül eddig a Dombóvárról érkezett Patrick Lee szerződtetése biztos, de az észt bajnokcsapatból érkezhet egy 216 cm magas center, Seth Sundberg.

A tavalyi esztendő hetedik helyezettje, a Debrecen férfikosárlabda-együttese a szezon végén megvált légiósaitól, távozott Sterbencz Tamás edző, és a válogatott Halm Rolland is. Ráthonyi Tamás, a klub új trénere a továbbiakban is számíthat Ádám, Lakatos, Boldizsár, Tóth Gábor, Simon és Takács szereplésére, míg első külföldiként a Dombóvártól érkezett Patrick Lee lehet hasznos tagja az együttesnek. A válogatott center, Gémes Levente is mindin bizonnyal marad, bár vele még folynak a tárgyalások.

A többi légiós helyre Magyarországon ismert nevek merültek fel, a Hajdú-bihari Napló szerint a klub olyan játékosokkal állnak tárgyalásban, mint Madison, Halimics, vagy Bukva, de az sem kizárt, hogy visszatér a cívisvárosba a szurkolók egyik kedvence, Guy Rucker is.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

A nagy fogás Seth Sundberg lenne, aki 216 cm-es magasságával és 116 kg súlyával kiemelkedhetne a magyar mezőnyből is. A huszonhét esztendős amerikai center hét év alatt nagyon változatos életet élt, játszott a Hawaii University (1995-97), a finn Piiloset Basket Turku (1998-99), a kínai Notheast Tigers Jilin (1999-2000), a Puerto Rico-i Gallitos de Isabella csapatában. 2000 őszén a két olimpiai bajnok, Szergej Bjelov és Valdemaras Chomicius edzette orosz Ural Great Permben szerepelt, de csak novemberig, ekkor hazatért a Dakota Wizardshoz. Az előző szezonban az észt BC Kalev Tallint erősítette, s segítette bajnoki címhez.

Pincési László