Vágólapra másolva!
Még egy bő hét, és véget ér a Mol Szolnok férfikosárlabda-csapatának nyári szabadsága. Július 22-én már az új edző, Rasid Abeljanov vezetésével látnak munkához a játékosok. Rövidesen csatlakozhat hozzájuk a szolnokiak egyik kiszemeltje, az amerikai Kip Stone.

A kupagyőztes, bajnoki negyedik helyezett Mol Szolnok legénységéből Goran Miljkovic edző Kaposvárra, a játékosok közül Bojan Lapov az Albacomphoz szerződött, Boris Maljkovic a MAFC együtteséhez tart, míg Ognjen Vukicevic több külföldi klubbal is tárgyalásban áll, de egyelőre még nem döntött a jövőről.

Orosz László, Mérész Csaba, Cziczás László, Trepák Zoltán, Szarvas Gábor, Rusznák Zsolt és Pavlovic Predrag marad a piros-feketéknél, s valószínűleg csatlakozik hozzájuk az amerikai Kip Stone, aki a legutóbbi évadot a lett bajnok Ventspils csapatánál töltötte, ahol 16,5 pontos átlagot produkált.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

Stone tavalyelőtt az angol Derby Storm csapatánál pattogtatott, ekkor 20,5 pontos átlaggal büszkélkedhetett. Az irányító és hátvéd poszton egyaránt használható kosaras Phoenixben látta meg a napvilágot, és január 27-én töltötte be 30. életévét. A 193 cm magas, csokibőrű játékosról nagyon jó információk érkeztek, a hírek szerint játékintelligenciában és pontszerzésben felveszi a versenyt a magyar mezőny legjobbjaival.

Az olajos klub háza táján szó van egy hármas poszton használható bedobó és ötös center szerződtetéséről, ami az elkövetkező hetekben realizálódhat.

Varga Csaba