Vágólapra másolva!
Július 29-én már teljes kerettel kezdheti meg a felkészülést az Albacomp férfikosárlabda-együttese, amely két amerikai légiósával gyakorlatilag feltöltötte tizenkettes keretét. Michale Hart az osztrák Tirol, David Moseley pedig a török Galatasaray együttesétől érkezett Székesfehérvárra.

A svéd-magyar kettős állampolgárságú Theisz Péter, és a régi ismerős, a horvát Bojan Lapov mellett két amerikai játékossal erősített az Albacomp férfikosárlabda-együttese, amely kiegészülve a régiekkel (Boros, Matus, Góbi), és a szintén visszatérő Halm Rollanddal, előzetesen a bajnokság egyik nagy esélyesének számít.

A huszonnyolc esztendős, 202 cm magas Michael Hart a Tennessee egyetemen végzett, onnan szerződött 1998. januárjában az osztrák Tirol Innsbruckhoz, ahol első szezonjában 32,3 pontos dobóátlagot produkált, s meccsenként 8,1 lepattanót szedett. Az 1998-1999-es évad (31,21 pont, 9,57 lepattanó) után szerződött a BC Vienna csapatához (27,63 pont, 8,69 lepattanó). A 2000-es idényt a francia Reimsnél kezdte meg, de mivel nem kapott szerződést, hazatért és az Indiana Legendsben kosarazott. A ponterős kosaras szívesen vállalkozik távoli dobásokra, kiválóan védekezik, és a szakemberek szerint a centerposzton kívül bárhol bevethető.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

A 25 éves, 193 centi magas David Moseley a Stanford egyetemen végzett, ahol minden idők harmadik legjobb tripladobójává nőtte ki magát. Haza karriert nem tudott azonban befutni, próbálkozott a Porsmouth, a San Francisco és a New Mexico Slam együttesénél, míg végül 2001 áprilisában az argentin Independiente General Picóhoz került. Tavaly ősszel a török Mydonose Kolejliler együttese szerződtette, de októberben már lecsapott rá a Galatasaray.

Az Albacomp 2002/2003-as kerete:
Theisz Péter (svéd-magyar), Boros Zoltán, David Moseley (amerikai), Matus Gábor, Mihalics Zoltán, Halm Rolland, Nunez Martin, Michael Hart (amerikai), Dávid Gergely, Góbi Henrik, Bencze Zoltán, Bojan Lapov (horvát)

Pincési László