Vágólapra másolva!
Ha egy hajszállal nehezebben is, mint szombaton, amikor 12-6 volt az eredmény, de magabiztosan, 11-7-re nyerte vasárnap az oroszok elleni második mérkőzését is a vízilabda-válogatott a Világliga hét végi, moszkvai nyitányán.

Világliga, B-csoport, 2. forduló:
Oroszország-Magyarország 7-11 (1-2, 3-4, 1-4, 2-1)
Olimpiai uszoda, 500 néző, v: Tulga (török), Klopper (holland)
Magyarország: Szécsi - Biros 1, Steinmetz B., Molnár, Kásás 1, Kiss G. 2, Benedek 5, csere: Madaras, Bárány, Vári, Fodor 2, Nyéki
Az orosz góldobók: Csomakidze 3, Jacev, Sztratan, Garbuzov, Zinnurov 1-1

Az elején a hazaiak jól tartották magukat, olyannyira, hogy a második játékrész közepén ők vezettek 4-3-ra. Miközben Szécsinek akadtak bravúrjai is, kapott a magyar együttes 1-2 elkerülhető gólt. A folytatásban már ismét minden olajozottan működött, s a harmadik 7 perc végére - a szombatihoz hasonló eredményes támadásoknak, s a hatékony védekezésnek köszönhetően - már megnyugtató 10-5-ös lett a vendégelőny.

Az oroszok a remek magyar teljesítmény hatása alatt időnként kifejezetten zavarban voltak, egy alkalommal, amikor Szécsit állították ki, még a "vészkapus" is megakadályozta, hogy gólt szerezzenek emberelőnyből. A létszámfölényes helyzeteket tekintve: a magyarok kilencből hétszer, a vendéglátók nyolcból kétszer voltak eredményesek.

A magyarok legközelebb - szombaton és vasárnap - Dubrovnikban szállnak vízbe a horvátok ellen.

Kemény Dénes, a vízilabbda válogatott szövetségi kapitánya: „Az első találkozón viszonylag könnyedén, a másodikon már nehezebben nyertünk, s ez nem csak az eredményre, hanem a mérkőzés képére is igaz. Összességében természetesen nagyon örülök a két győzelemnek, de nem csupán ez, hanem a mutatott játék is jobb volt, mint amit vártam."

A Világliga-nyitány további eredményei:
A-csoport, 1. forduló:
Rio de Janeiro: Brazília-Olaszország 5-8
Madrid: Spanyolország-Görögország 9-8

Korábban:

Sima pólósiker Moszkvában