Vágólapra másolva!
Délután 17 órai kezdettel megkezdi selejtezőbeli menetelésének utolsó, döntő fázisát a magyar férfi kézilabda-válogatott. Az együttes Szegeden Ukrajna ellen lép pályára, a tét a jövő évi, portugáliai vb-szereplés.

A magyar férfi kézilabda-válogatott világbajnoki pótselejtezőn Szegeden, jövő vasárnap pedig Kijevben próbálja sikerrel állni az ukrán rohamokat. A tét nem kisebb, mint a portugáliai világbajnoki részvétel, amely azt jelentené, Skaliczki László csapata három év után ismét világversenyen vehetne részt. Ez utoljára az 1999-es egyiptomi vb-n adatott meg, azóta a nemzeti együttes "sikerrel" kihagyott egy-egy vb-t és olimpiát, valamint két Eb-t.

A magyaroknál a két "spanyol", Nagy László (Barcelona), illetve Bartók Csaba (Ademar Leon, jövőre Fotex) küzd sérüléssel, de vállalják a szereplést. Az ellenfélnél a két legnagyobb ász a hírek szerint nem lép pályára: a német Essen átlövője, Velikij, kézműtéten esett át, míg az egykori Elektromos-irányítót, Koszteckijt, klubja, a portugál Braga a rájátszás miatt nem engedi el.

Az ukránokon kívül (ellenfelünk a tavalyi vb-n hetedik, az idei Eb-n tizenegyedik lett) persze kishitűségünket is le kell küzdenünk: az utóbbi két selejtezősorozatot ugyanis éppen hazai pályán bukta el a válogatott, 2000-ben a norvégok elleni vb-, tavaly a svájciakkal szembeni Eb-selejtezőn. Reméljük, idén nemcsak a pályaválasztói jog cserélődött fel, de a továbbjutás kérdése is fordított előjellel sül el.

A találkozóra való érdeklődésre jellemző, hogy a szegedi, 17 órakor kezdődő mérkőzés előtt (vezeti: Josic, Rudic - horvátok) délután egy órakor a Pick Szeged ultrái játszanak kispályás focimeccset a Fotex szurkolóival, ezután pedig az utánpótláscsapatok csatáznak egymással.

A rájátszás programja:
Izrael - Szlovénia, Ausztria - Spanyolország, Lengyelország - Svájc, Norvégia - Jugoszlávia, Litvánia - Oroszország, Horvátország - Csehország, Macedónia - Izland

A hölgyek szintén pótselejtezőket játszanak, de számukra a dániai kontinensviadalra való kvalifikáció a tét. A decemberi Európa-bajnokságra a házigazda Dánia és a címvédő Magyarország mellett Franciaország, Oroszország és Románia már kijutott, a többi, selejtezőcsoportjában győztes együttes pedig playoff-rendszerű összecsapáson dönti el a továbbjutást.

A rájátszás programja:
Szlovákia - Szlovénia, Görögország - Fehéroroszország, Litvánia - Norvégia, Lengyelország - Jugoszlávia, Csehország - Macedónia, Olaszország - Ausztria, Horvátország - Németország, Bulgária - Svédország, Törökország - Spanyolország, Portugália - Hollandia

Korábban: