Vágólapra másolva!
Mario Lemieux számára véget ért az idény - élete egyik legboldogabb, egyszersmind legszerencsétlenebb idénye. (Bár egy ráktúlélő esetében óvatosan kell bánni ez utóbbi kijelentéssel...) A Pittsburgh Penguins 36 éves tulajdonosa egyrészt Salt Lake City-ben begyűjtötte a kollekciójából még olyannyira hiányzó olimpiai aranyérmet, másrészt az évad jelentős részét kihagyni volt kénytelen csípőoperációja és az azt követő lassú lábadozás következtében. Mígnem csütörtökön úgy döntött, nem erőlteti tovább, ebben az évadban már nem lép többet jégre. Viszont ősztől újból megpróbálkozik a játékkal... Paradox módon a tulajdonos távollétében győzött a Pittsburgh, megszakítva nyolcas vesztő sorozatát.

A Calgary Flames-St. Louis Blues meccsen kitört tömegverekedés során 139 perc büntetést osztottak ki a bírók, ebből Reed Low, a Blues kemény legénye egymaga 42 percet kapott. A St. Louis Keith Tkachuk után Doug Weightet, a másik olimpikont is elveszítette, egy szigorú - de szabályos - Bob Boughner-bodicsek következtében. A tömegbunyó a Boughner elleni megtorló akcióból alakult ki. A Calgary győzelmében a két gólpasszt adó friss olimpiai bajnok, Jarome Iginla komoly szerepet játszott.

Bostonban simán győzött a Carolina, Ron Francis, a vendégek 39 éves centere egy gólt és három gólpasszt jegyzett. Szergej Szamszonov, a Bruins orosz válogatott csatára élete első NHL-verekedését kezdeményezte - a szenvedő alany Sami Kapanen, a finnek egyik legjobbja volt -, s ezért 19 percnyi büntetést kellett eltűrnie a fiatal orosznak.

A Madison Square Gardenben Patrick Lalime, az Ottawa kapusa ebben a szezonban másodszor jött le "szűzen" a jégről, a shutout során a Rangers 34 lövését hárította. Mark Messier, a hazaiak 40 éves centere ebben az idényben már nem játszhat, mert megoperálták a vállát. Túl a negyvenen az ilyesmi könnyen azt is jelentheti, hogy véget ért minden idők egyik legnagyszerűbb jégkorongozójának pályafutása...

Eredmények:
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 3-4 (hosszabbítás után)
gól:
Sillinger, Klesla, Kron, ill. Kovaljov, Lang, Morozov, Rozsival

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 2-6
gól:
Guerin, Rolston, ill. Brind'Amour 2, Francis, O'Neill, Adams, Malik

New York Rangers - Ottawa Senators 0-3
gól:
Bonk 2, T. Whie

Washington Capitals - San Jose Sharks 2-5
gól:
Jagr, Goncsar, ill. Graves, Nolan, Koroljuk, S. Thornton, Damphousse

Calgary Flames - St. Louis Blues 3-2
gól:
Shantz, Buzek, Morris, ill. Nash, Mellanby

Edmonton Oilers - Nashville Predators 2-3
gól:
Marchant, Comrie, ill. Timonen, Jacsmenyev, Erat

Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes 2-1 (hosszabbítás után)
gól:
Drury, Reinprecht, ill. Briere

Vancouver Canucks - Dallas Stars 3-4 (hosszabbítás után)
gól:
Jovanovski, Letowski, Cassels, ill. Turgeon, MacLean 2, Modano

Ch. Gáll András

Korábban:

Luongo, a tragikus hős

Fórum:

NHL, de főleg Capitals