Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-NB I pénteki mérkőzésén Győri Graboplast ETO három góllal, megérdemelten győzött a Cornexi otthonában.

Nőikézilabda-NB I:
Cornexi-Alcoa - Győri Graboplast ETO KC 26-29 (13-12)
Székesfehérvár, 1000 néző
vezette: Horváth, Németh
Cornexi: Grosu - Kovács A., Németh H. 5, Virincsik 3 (1), Kulcsár A. 5 (1), Tóth M. 4, Kenyeres 3. Csere: Kurucz (kapus), Grezner, Lőw 3, Wolf 2 (2), Turtóczki 1, Kovács T. Edző: Zsiga Gyula
Győr: Sirina - Lovász 3, Kulcsár Gy. 4, Kindl 1 (1), Nitescu 7 (5), Görbicz 5 (1), Vérten 3. Csere: Mehlmann 4, Jókai 2. Edző: Vura József
hétméteresek: 9/4, illetve 7/7
kiállítások: 2, illetve 10 perc

Sikerélménnyel a háta mögött, a görög Artasz elleni EHF-kupa párharcot követően lépett pályára Székesfehérvárott a Győr. Nem lebecsülve a nemzetközi eredményt, az azért sejthető volt, hogy a szerény hellén riválisnál nagyobb erőpróba elé állítja a vendégeket a Cornexi, amely hazai pályán legutóbb a Ferencvárost is legyőzte.

Az első öt perc alapján úgy tűnt, mintha mégsem vennék komolyan dolgukat a győriek, hiszen elképzelés és komoly kapura lövés nélkül labdázgattak, míg a Cornexi a fiatal Tóth Mária eredményessége révén (10 perc alatt négy gól) alaposan bekezdett (4-0, majd 5-2). Annál persze jobb csapat a Graboplast, hogy ettől összezuhanjon, öt perc alatt ledolgozták a vendégek hátrányukat, főleg Kulcsár Gyöngyi és Mehlmann jóvoltából.

A félidő közepétől ragadtak egymásra a csapatok, ám rendre a Cornexi vezetett, melyben nagyon igyekezett egykori csapata ellen Kulcsár Anita, a kapus Grosu pedig nem hagyta meglepni magát Görbicz csalafinta lövéseitől. 13-10-nél úgy tűnt, megnyugtató lehet a hazaiak előnye a szünetre, ehelyett Mehlmann átlövésével, és a védekezésben pokróc keménységű (szünetig kétszer kiállított), a hetes vonalon biztoskezű Nitescu büntetőjével felzárkózott a Győr.

A második félidőt szintén a román légiós hetese nyitotta, ami után már csak kétszer vezetett a Cornexi. 18-17-nél utoljára, s ehhez már köze volt az első félidőben a labdával csak elvétve találkozó Irina Sirinának is. A győri kapus speciális koreográfia szerint kergette őrületbe a hazaiakat: átlövéseikhez (nem volt sok...) hozzá se szagolt, viszont a heteseket és a ziccereket védte. A második játékrészben négy büntetőt fogott meg, a végén már alig akadt vállalkozó hazai részről. Meccsdöntő momentumok voltak ezek, egyrészt mert a végeredményből is könnyen kiszámítható: ha belövik a heteseket a hazaiak, nyernek, másrészt, mert tartást adott a társaknak. Akik között nem is akadt kiugró teljesítményt nyújtó játékos, de mindenki a legjobbkor tett hozzá valamit a közöshöz.

Kulcsár Gyöngyi befutások utáni, Lovász pedig szélsőgóljaival vétette észre magát, a végén pedig a kissé könnyelmű, addig sok labdát elszóró Görbicz bizonyította klasszisát a legfontosabb pillanatban elért találattal. A Cornexi becsülettel küzdött, de középen erőltetett támadásai kevesebb veszélyt hordoztask magukban, ha meg elküzdötték magukat ziccerig, ott volt Sirina. Megérdemelt győri győzelem született, hozzá téve, a hazaiaknak sem kell szégyenkezniük.

Annál inkább annak a gátlás és alighanem agy nélküli "szurkolójuknak", aki a csarnok előtt prédára lesve, társai elismerő pillantásaitól és segítségétől kísérve megrugdosott egy magányosan kifelé baktató győri fiatalt. A hordába verődött társaság ámokfutását látva felrémlett, hogy a Cornexi vezetői korábban a Videoton szurkolóit szerették volna átcsábítani csapatuk meccseire. Sajnos, úgy tűnik, nem csak a valódi szurkolók érkeztek meg...

A férfi NB I pénteki mérkőzésein:
Komló - Győri ETO 23-27 (10-12)
Cegléd - Kőbánya 29-26 (17-14)