Vágólapra másolva!
Jóslásunk ellenére nem a papírforma érvényesült a svédországi férfikézilabda Európa-bajnokságon. A csütörtöki, utolsó középdöntős kör előtt ugyanis a csoportelsők egymás ellen léptek pályára, és meglepetésre a gyengébbnek vélt együttesek nyertek. Így a döntőbe jutásért Izland Svédországgal, Németország pedig Dániával meccsel szombaton.

Fotó: EPA
Jogos az elődöntőbe jutott dán kézisek öröme

A fiatal, ám rendkívül jó erőkből álló válogatott legjobbja Joachim Boldsen, Michael Knudsen és Claus Flensborg volt, de nem szabad megfeledkezni a kiváló kapusokról, Kasper Hvidtről és Michael Bruun Pedersenről sem.

Érdekes módon Bengt Johansson, svéd szövetségi kapitány nem volt csalódott. "Jól kezdtük a mérkőzést, de nem jöhet mindig minden össze. Néhány játékosom pihent a következő mérkőzésekre. Ami a dánokat illeti: remélem, a döntőben találkozunk ismét. Persze, addig még vár ránk Izland, a nagy meglepetés."

A szituáció egyébként érdekes, mert lehet, a svédeknek éppen a vereség volt az üdvözítő. A továbbjutásukat semmi sem veszélyeztette már, ellenben vereségükkel kiejthették a nagy mumus orosz válogatottat. Igaz, ez a másik ágon is megtörténhetett, hiszen ott Németország tetszeleghetett a döntőbíró szerepében. Nos, a világbajnok franciák nem is jutottak tovább, ám a németek 29-24-es veresége Izlandtól már nem tűnik "engedékenységnek".

"Gratulálunk Izlandnak, de a csapatomnak el kell ezt a mérkőzést felejtenie mielőbb. Vár ránk a szombati elődöntő" - mondta Heiner Brandt német kapitány. "Szinte hihetetlen, hogy hat mérkőzés óta veretlenek vagyunk az Eb-n" - lelkendezett kollégája, Gudmundsson kapitány. "De tudjuk, az igazi megmérettetés még csak most következik." - tette hozzá.

Csütörtöki eredmények

Az elődöntő párosítása:
Izland -Svédország
Németország - Dánia

Korábban:

A svédek és a németek már elődöntősök a kézi-Eb-n

Pincési László