Vágólapra másolva!
Kilenc meccsen át képtelen volt győzni a New York Rangers a csapat utolsó 13 évének leghosszabb nyeretlenségi sorozata közben. Ám elég volt átruccanni Long Islandre, a Nassau Arenába, a helyi rivális Islanders otthonába, s máris megvolt a győzelem - igaz, ehhez 1-4-ről kellett fordítani.

Richter kétszer annyi idős, mint az NHL legfiatalabb játékosa, a 18 éves Blackburn, akinek idáig remekül ment a védés újoncszezonjában. Idáig...

Most ugyanis öt perc alatt négyszer kapitulált a meccs elején. Theo Fleury két gólt és egy gólpasszt jegyzett, a sorsdöntő találatot a harmadik harmad derekán ütötte, miután korongszerzést követően gyakorlatilag egyedül száguldott végig az egész pályán. Ez a Rangers első győzelme a 2002-es naptári évben.

A Washington is remek kapusának köszönhette az Atlantában aratott 3-0-ás sikert, Olaf Kölzig 27 lövést hárított NHL-karrierje 25. shutoutja során. Az egyre inkább magára találó Jaromir Jagr góllal és gólpasszal vétette észre magát.

Alekszandr Mogilnij csupán 15 percet töltött a jégen, mégis két gólt és egy gólpasszt jegyzett a Toronto fölényes idegenbeli győzelme közben. A 32 éves Mogilnij már 17 gólnál és 25 gólpassznál tart - ez 42 pont -, ami persze nem meglepő a liga 1993-as MVP-jétől, aki abban a szezonban 127 pontig jutott 76 gól, 51 assziszt formájában.

Eredmények:
New York Islanders - New York Rangers 4-5
gól:
Peca, Isbister, Aucoin, Tarnström, ill. Fleury 2, Malhotra, McKenna, Samuelsson

Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 1-1
gól:
Roenick, ill. Havlat

Atlanta Thrashers - Washington Capitals 0-3
gól:
Dahlen, Jagr, Witt

Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 1-6
gól:
Lowry, ill. Höglund, McCabe, Mogilnij 2, Tucker, Reichel

Korábban:

Lemieux újra a régi

Ch. Gáll András