Vágólapra másolva!
Kedden rendezik Bécsben, az Európai Kézilabda Szövetség központjában a nőikézilabda-kupák sorsolását, amelyen két magyar együttes, az EHF-kupában bravúros hazai mérkőzésen továbbjutó Győri Graboplast ETO, valamint a KEK-ben hazai környezetben kettős sikerrel továbblépő DVSC-Valdor is érdekelt lesz.

Az idegenbeli négygólos vereséget követően hazai környezetben szinte leiskolázta a dán Fradrikshavnt a Győri Graboplast ETO együttese, így bejutott az EHF-kupa legjobb 16 csapata közé. Vura József, a csapat edzője elmondta, nagyon nehéz dolga lesz csapatának, hiszen itt bajnokcsapatok, pontosabban a Bajnokok Ligájából kiesettek is találhatóak. Nos, a legnehezebb ellenfélnek kétségkívül a végső győzelemre is esélyes, mellesleg a Cornexit búcsúztató dán Ikast tűnik, de nem lenne könnyű a horvát Koprivnica, a jugoszláv Radnicki és a Napredak Krusevac, vagy a norvég Bäkkelagets Oslo sem.

EHF-kupa, a 16 közé jutott csapatok:
Győri Graboplast ETO KC, Ikast Bording (dán), Anadolu University (török), Podravka Koprivnica (horvát), Gjövik (norvég), Bouillargues (francia), Radnicki Beograd (jugoszláv), VG Almeria (spanyol), Napredak Krusevac (jugoszláv), TV Lützellinden (német), Kaltenberg Split (horvát), San Sebestian (spanyol), Anagenniszi Artasz (görög), Madeira Andebol SAD (portugál), Baekkelagets SK (norvég), Wienerneustadt (osztrák).

Nem lesz könnyű dolga a debreceni hölgyeknek, akik az előző fortdulóban azeri ellenfelet búcsúztattak. A kis híján klubcsúcsot döntő piros-fehérek (a nemzetközi porondon a luxemburgi HB Echternach ellen az 1994/95-ös idényben 48 gólt dobott a Loki) leginkább a ciprusi ellenfelét összesítésben száz góllal verő francia ASPTT Mezttől, az ukrán Szpartak Kijevtől, a lengyel Zaglebie Lubintól és a román Oltchim Vilceától tarthatnak. A Hajdúságban úgy vélik, a legideálisabb ellenfél az osztrák Korneuburg lenne, de az olasz Messana és a holland Omni Hellas együttese sem tűnik verhetetlennek.

KEK, a 16 közé jutott csapatok:
DVSC-Valdor, Knjaz Milos (jugoszláv), Korneuburg (osztrák), Koka Varasdin (horvát), Bayer Leverkusen (német), HC Messana (olasz), TMO Ankara (török), Szpartak Kijev (ukrán), Zaglebie Lubin (lengyel), Lada Toljatti (orosz), ASPTT Metz (francia), Oltchim Vilcea (román), Omni Hellas (holland).

Korábban: