Vágólapra másolva!
Hazai győzelemmel ért véget a GYSEV-Ringa - Pécsi VSK rangadó a nőikosárlabda-NB I-ben: a soproniak 59-51-re nyertek.

Nőikosárlabda-NB I:
GYSEV - PVSK 59-51 (17-14, 19-16, 13-15, 10-8).
Sopron, 2500 néző
vezette: Harsányi, Missura
GYSEV: Bevilaqua 2, Eördögh 7/3, BALOGH 14/6, Seres 3, VILIPICS 6. Cs: DÉNES 8/6, ZIRKOVÁ 17/3, Török 2. Edző: Farkas Sándor
Pécs: IVÁNYI 7/3, Ujvári 4, Csák 5, PECHOVÁ 12, Tuvic 8. Cs: Károlyi 7/3, Mahoney 6, Keller 2, Kalmár-Nagy. Edző: Rátgéber László

A szurkolótáborok összecsapása a pécsieknek a Sportcentrumba való érkezésekor kezdődött, akik egy áthúzott Sopron táblával "nyitottak". Erre a hazai publikum a BSE éltetésébe kezdett, utalva a bajnokcsapatnak a közelmúltban, a Városmajorban elszenvedett vereségére. (Lehet, hogy nem a tabella közepén szerénykedne a fővárosi gárda, ha olyan szurkolást kapna, ahogy a soproniak szerették őket a meccs előtt.)

A taktikázás már a nevezésnél elkezdődött: Farkas Kovacovát, Rátgéber Djelmist hagyta ki csapata négy légiósa közül. Mindez azt jelentette, hogy a vállsérüléssel bajlódó Bevilaqua vállalta a játékot a hazaiaknál, és körvonalazódni látszott a két "hadvezér" stratégiája. Farkas a mezőnyből óhajtotta megnyerni az összecsapást, míg Rátgéber a palánkok alá koncentrálta erőit.

Kezdetben a pécsi szakvezető elképzelése érvényesült, Pechová találataival az első negyed közepén 11-6-ra elhúzott a GYSEV. Farkas pályára küldte Dénest és Zirkovát, és a két cserejátékos eredményes játékával a soproni közönség legnagyobb örömére a negyed végéig fordította Sopron.

Jól kezdte a második negyedet a GYSEV, Dénes és Zirková is hármast dobott, majd Seres büntetői után kilenc ponttal járt előrébb a hazai együttes. A negyed hajrájában Károlyi és Iványi villant, így szünetig maradt hat pont a vendéglátók előnye. Parádés három perc után kicsit kifulladtak a csapatok a nagy rohanásban. Így indult a második játékrész, amelyben Eördögh triplájával újra nyolc pont lett a soproniak előnye, ám Iványi vezérletével megkezdte a hosszú hajrát a Pécs.

Balogh ugyan egy hármassal újra erőt adott a hazaiaknak, ám a szívós bajnokcsapat újra megvillantotta méltán megcsodált küzdőszellemét. Remek védekezésével egy pontra jött föl a Pécs, amikor újra Balogh volt, aki egy szép duplával átlendítette a holtponton a Sopront. Szép tempója után jó ideig 54-51 volt az állás, mindkét csapat játékosai több közeli dobást rontottak, ám tiszta ziccernek nevezhető ezek közül talán Keller kísérlete minősíthető, lévén a kosárra dobót mindig megzavarta valaki az ellenfél tagjai közül.

Aztán negyven másodperccel a lefújás előtt Zirková dobhatott büntetőket, ezekből két pontot, a következő pécsi akció végén pedig labdát szerzett. Seres is "büntetett", igaz csak másodjára, majd a végeredményt a szenzációsan játszó szlovák hátvéd állította be egy könnyű ziccerrel.

Farkas Sándor: - Tettünk egy nagy lépést, de messze még a végállomás, a sikerben óriási szerepe volt a csapatot buzdító soproni közönségnek.

Rátgéber László: - Csak magunkat okolhatjuk a vereségért, úgy gondolom, ha csak a tiszta helyzeteinket bedobjuk, megnyerhettük volna a mérkőzést.

Korábban:

Kétesélyes GYSEV-PVSK

Botár László