Vágólapra másolva!
A vártnál kisebb különbséggel, csak két góllal nyert a Vasas a vízilabda KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén német riválisával szemben, így nem várhatja nyugodtan a február 2-ai visszavágót.

KEK negyeddöntő, első mérkőzés:
Vasas - SV Cannstatt (német) 9-7 (3-1, 2-0, 2-4, 2-2)
Komjádi uszoda, 1000 néző
vezette: Van Hems (francia), Salino (olasz)
gól: Varga T. 3, Székely, Madaras 2-2, Varga Zs., Vári 1-1, illetve Müller 3, Golla 2, Dierolf, Kieloch 1-1

Annak ellenére, hogy az első két játékrészben is kifejezetten bágyadtan játszott a magyar kupagyőztes, 5-1-es előnyt szerzett és úgy látszott: a folytatásban sem lesz gond. A vendégek azonban másképp ítélték meg helyzetüket, a harmadik negyedben egymás után szerezték góljaikat létszámfölényben és felzárkóztak 5-4-re, majd 6-5-re is.

A befejezés szintén kiegyenlített erők harcát hozta, a Vasas játékosai egy szezonra való gólszerzési lehetőséget hagytak ki, ezért nem szerezhettek nagyobb előnyt a cannstatti második találkozóra. Ennek ellenére változatlanul Somossy József együttese esélyes az elődöntőbe jutásra, mert - ez vasárnap csak "papíron" volt igaz - jobb csapat ellenfelénél.

A vízilabda válogatotthoz kapcsolódó, s a Vasast is érintő hír, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány hétfőn két edzést tart válogatott jelöltjei számára a Margitszigeten. Ebben az esztendőben először találkoznak közös gyakorláson az itthon játszó kiszemeltjei. Idén nem lesz sem világ-, sem Európa-bajnokság, a világ legjobb pólósai számára a június 29.-augusztus 4. közötti Világliga-premier, valamint az augusztus 23-25. között Belgrádban sorra kerülő Világkupa jelenti a legfontosabb erőpróbákat.

Kemény Dénes meghívottjai a hétfői edzésekre:
Kósz, Szécsi, Kovács Z., Pelle, Biros, Kiss Gergely, Molnár, Szívós, Bárány, Vári, Székely, Varga T., Varga II Zs., Steinmetz Á., Varga D., Madaras, Kis Gábor, Katonás, Nyéki, Kovács R.

Korábban:

Háromgólos Domino-, kétgólos BVSC-siker