Vágólapra másolva!
Jövő héten két újabb Európa-bajnoki középdöntő mérkőzés vár a magyar férfikosárlabda-válogatottra. A felkészülés jegyében a hét végén Angliában túrázik a csapat, amely első mérkőzésén, szombat este simán, tizennégy ponttal nyert a házigazdák ellen.

Nincs könnyű helyzetben Varga Mátyás szövetségi kapitány, hiszen eldőlt, a válogatott irányítója, Kálmán László nem szerepelhet egyik mérkőzésen sem. Magyarország szerdán Fehéroroszország ellen idegenben, szombaton Észtország ellen Kaposvárott lép pályára, de az eddig majd huszas pontátlaggal rendelkező Kálmán bokasérülése miatt pihenni kényszerül. Ráadásul sem Dávid Kornél (nem nevezték az eseményre), sem Gulyás Róbert (lemondta a válogatottságot) nem áll Varga rendelkezésére.

A magyar válogatott egyébként jelenleg Angliában túrázik, ahol "állandó" edzőpartnerével készül az Eb-középdöntőre. Az első, szombat esti találkozón 75-61-re nyertek Mészárosék, feladva ezzel a leckét a vendégek magyar szakvezetőjének. Németh László együttese ugyanis szerdán Oroszország ellen meccsel, és bizony az sokkal nehezebb összecsapásnak tűnik, mint magyarok elleni.

Az angol válogatott kezdőötöséből négy meghatározó játékos - Tony Dorsey, Chris Haslam, Steven Hansell és a sérült Andrew Betts - is hiányzott, ennek ellenére az első negyedet simán, 21-11-re hozták. Félidőre ugyan csökkent a különbség, de így is 35-30-as előnnyel vonulhattak a házigazdák a pihenőre.

A magyar válogatott Mészáros Zalán hárompontosával 47-47-nél érte utol ellenfelét, és az utolsó negyedben, a legeredményesebb Németh István vezérletével sikerült megnyerni a találkozót. Németh összességében huszonöt ponttal zárt, öt triplát szórt, ebből négyet az utolsó nyolc percben. Az ellenfélnél Ian Whyte és Michael Martin tizenhárom-tizenhárom pontig jutott.

A két válogatott vasárnap, magyar idő szerint fél kettőkor ismét megmérkőzik, a helyszín Crystal Palace lesz.