Vágólapra másolva!
Amióta kipattant Jordan válásának híre, nem igazán tud a játékra összpontosítani a Washington Wizards harmincnyolc éves megasztárja. Michael Jordan majdnem négy évvel idősebb felesége, Juanita január harmadikán adta be a válókeresetet egy illinois-i bíróságon. Azóta minden amerikai pletykalap kötelességének érzi, hogy zaftos részleteket bányásszon elő a valaha élt legnagyobb kosaras titkos szerelmi életéből.

Forrás: REUTERS
Jordan Jill Scott énekesnő ol-dalán egy lemezbemutatón

Szóval, a kényes ízlésű úriember hírében álló Jordan - Ferrari Testarrosa és Porsche Carrera gépkocsik, Giorgio Armani öltönyök, Cohiba szivar - a nők terén mindenevőnek bizonyult. Ázsiai, fehér bőrű vagy fekete, szőke hajú vagy vörös, sztriptíztáncosnő, pornósztár vagy diáklány: Jordannek egyre megy. A mennyiség olykor a minőség rovására megy: amikor a Wizards idegenben játszik, rendre két, olykor három nő várja a csapatkapitányt a szállodaszobában.

A játékos az orális szexet részesíti előnyben. Étvágya kimeríthetetlen: az egyik alkalmi barátnő - civilben sztriptíztáncosnő - mesélte, hogy miközben igyekezett kielégíteni Jordant, a zseniális huszonhármas szimultán telefonszexet folytatott. Jordan előtt a barátok felesége sem jelentett tabut. Volt rá példa, hogy egy partin eltűnt a fürdőszobában az egyik üzleti partnere nejével, miközben a mit sem sejtő férj az ugyancsak gyanútlan Juanitával Martinit kortyolgatott a nappaliban.

Jordan a szerelemben is ugyanazt a villámtaktikát követte, amit a pályán: gyorsan pontokat szerez, aztán csak bottal üthetik a nyomát. Ha megjelenik egy társaságban, pillanatok alatt kiszúrja magának a legszebb, leginkább ínyére való nőt, learatja a babérokat, majd tovább áll.

Alkalmi partnereit ez nem izgatja, nekik már az is bőven elég, hogy majd az unokáiknak azt mesélhetik: dolguk volt a nagy Jordannel. Melissa Kellogg, egy huszonhárom éves, Észak-Karolina-i diáklány - aki érdekes módon a nevét is adta a sztorihoz - például így vall 2000 decemberében lezajlott kalandjukról: "Esküszöm, hogy senkivel sem volt ilyen jó az ágyban, mint Michaellel."

A pornókirálynő és ex-sztriptíztáncosnő, Kyle Ireland - aki 1993-ban, Denverben jött össze a kosarassal - még Melissánál is hálásabban beszél Jordanről: "Páratlanul kitartó az ágyban, és olyan teste van, hogy az hihetetlen. És neki van a legnagyobb, hogy is mondjam, szóval értik... Pedig találkoztam egy-két férfival a praxisomban." Talán ezeknek az újságcikkeknek is közük van ahhoz, hogy Juanita semmi szín alatt nem hajlandó békülni férjével. Pedig Michael 100 millió dollárt (27 milliárd forint) ajánlott fel arra az esetre, ha az asszony maradna. Három közös gyermekük anyja azonban éppen a dupláját akarja, s ráadásképpen a válást.

Jordan kontra Jordan

Ch. Gáll András