Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően sima, tizenhárom gólos győzelmet aratott a magyar férfikézilabda-válogatott a Belgium elleni világbajnoki előselejtezőn, és meggyőző előnnyel vezeti csoportját.

Férfikézilabda vb-előselejtező, 2. csoport, 4. forduló:
Magyarország - Belgium 31-18 (16-9)
gól:
Mohácsi 6, Nagy, Rosta M., Lendvay 4-4, Buday, Pásztor 3-3, Berta, Katzirz, Mezei 2-2, Bendó 1, illetve Peric 6, C. Bourlet 4, Lenders 3, Sehovic, Denil 2-2, Smeijers 1

Túl két török és egy belga győzelmen, a magyar férfikézilabda-válogatott ezúttal Százhalombattán fogadta Belgium csapatát a kézilabda világbajnoki előselejtezők 4. fordulójában. Az elfogadható eredmény természetesen csak a győzelem lehetett, hiszen Skaliczki László együttese csütörtökön Tongerenben is legyőzte ellenfelét.

A magyar válogatottban természetesen helyet kapott a felépült és meggyógyult Rosta Miklós és Nagy László, míg a vendégek együttesében ott volt az a Peric, akinek jogosulatlan szereplése korábban négy megnyert pont elvesztésébe került a belgáknak.

A magyar válogatott a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést és bár Pásztor az elején a bal kapufára vágott egy büntetőt, a spanyol Bidasoa Irun légiósa, Lendvay két indításból villámgyorsan 3-1-re növelte az előnyt. Beállósaink nagyon jól zártak, Buday és Nagy betaláltak - az egyetlen gyengének mondható poszt a szél volt, ahonnan az első magyar találatot Bendó a 25. percben szerezte. Félidőben 16-9 volt az eredmény Magyarország javára, a legeredményesebb játékos azonban a vendégektől került ki a négy találatot szerző Bourlet személyében.

A második játékrészben sem változott a játék képe, a belgák nem tudtak mit kezdeni a magas, ám mégis mozgékony védőfallal és a remekül védő Fazekassal. A 45. percben 24-14 volt már a javunkra, de az utolsó negyedórát kicsit elszórakozták Pásztorék és "csupán" 31-18-ra tudtak nyerni. A találkozó két legeredményesebb játékosa a 6-6 gólos Mohácsi és Peric lett.

A magyar válogatott következő mérkőzését január 23-án, szerdán este 7 órakor Ascoli Picenóban vívja Olaszország ellen.

A csoport állása:
1. Magyarország 8 pont
2. Olaszország 4 pont
3. Törökország 2 pont
4. Belgium 0 pont

Korábban: