Vágólapra másolva!
Ismét botrány volt a Békéscsaba-Hódmezővásárhely NB I-es nőikézilabda-mérkőzésen. A nézők a 37. percben poharakat és üvegeket dobáltak a pályára, s ezért több mint negyedóráig állt a játék. A lefújás után közel 20-20 csabai és vásárhelyi szurkoló összeverekedett, majd az időközben a csarnokba érkező rendőrök többeket bilincsbe verve vezettek el.

Nőikézilabda-NB I, Békéscsaba, 2000 néző. V.: Cserepes, Jancsó
Békéscsaba - Hódmezővásárhely 22-31 (11-18)
Békéscsaba:
Kovácsné - Valyuch 1, Kovacsicsova 4, Mahler, Kurgyis 2, Vass 3, Kovács 2. Csere: Szigeti (kapus), Krista 1, Valaczkai 2, Ancsin 6 (6), Lisztóczki 1, Bodzás. Edző: Szabó Károly.
Hódmezővásárhely: Szabó K. - Szabó M., BARNA 6, ASZTALOS 8 (2), Nikolics 4 (3), JANCSEROVA 5 (2), Baunok 2. Csere: Vörös (kapus), Szőke 2, Csáki, Kósa, Kocsis 4. Edző: Farkas József.
Kiállítások: 18, illetve 20 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 8/7.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 2-0, 16. p.: 3-10, 24. p.: 8-16, 27. p.: 11-16, 36. p.: 12-21, 48. p.: 14-26, 56. p.: 20-28.

Tavaly október 5-én játszották le az eredetileg kisorsolt mérkőzést, amelyet a vendégek nyertek meg 23-22-re. Ám akkor a békéscsabaiak óvtak, arra hivatkozva, hogy a hódmezőásárhelyi csapatban 18 másodpercen át nyolcan voltak a pályán. Az MKSZ másodfokon újrajátszást rendelt el, a mérkőzést szombaton ismételték meg.

A kezdeti hazai lendület hamar megtört, s már az 5. perc után átvette az irányítás és a vezetést a dinamikusabban játszó Hódmezővásárhely. A csabaiak nem tudták tartani Jancserovát, akit csak úgy tudtak kiapcsolni a játékból, hogy az első játékrész végén nagy erővel fejen dobták, ezért nem térhetett vissza a pályára. A hazai csapaton nem látszott elég elszántság, a vendégek viszont gyorsan és ötletesen játszottak.

A fordulás után jött az első balhé. A 37. percben 12-21-es állásnál a hazai szurkolók behajítottak egy poharat, valamilyen sárga löttyel. A vendégek erre egy kólás flaskát dobtak be. Ezután néhány csabai vezérszurkoló berohant a pályára. Egyetlen rendezőt sem lehetett látni ekkor. Negyed órán át állt a játék, mígnem néhány rendező valahonnan előkerült és visszatuszkolta a rendbontókat a lelátóra, folytatódhatott a meccs.

Jelentős előnnyel vezetett a Vásárhely,egyoldalúvá vált a játék és egyre jobban vibrált a levegő. Nem sokkal azután, hogy a bírók véget vetettek a hatvan percnek, kitört a botrány. A lelátóról betódultak a most már üres küzdőtérre és egymásnak estek a szurkolók, kitört a bunyó. Hamar érkeztek az utcán tartózkodó rendőrök, néhány hangadót kiemeltek, s elvittek, a többieket pedig szétzavarták.

Szabó Károly: "A megismételt mérkőzésen nem tudtuk kihasználni a lehetőséget, a vásárhelyiek jobbak voltak. Nálunk a sok sérült és beteg isgyengítette a csapatot."

Farkas József: "Jöttünk, láttunk, győztünk. Mai is jobbak voltunk, de még nem tudok igazán örülni."

Ajánlat: