Vágólapra másolva!
Győzelemmel kezdte szereplését a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között a Piros csoportban a Domino-Honvéd vízilabdacsapata, Óbecsén. A BVSC a LEN-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, hazai medencében csak szerény, kétgólos előnyt szerzett a Real Canoe Madriddal szemben.

Bajnokok Ligája, Piros csoport, 1. forduló:
VK Becej (jugoszláv) - Domino BHSE 8-11 (3-2, 2-5, 2-1, 1-3)
Óbecse, V: Hasszekioglu (görög), Clemencon (francia)
a magyar góldobók: Szívós, Molnár 3-3, Bereczky 2, Gombos, Kovács O., Sugár 1-1

A két évvel ezelőtti győztes, de az utóbbi időben alaposan meggyengült házigazdák - rácáfolva az előzetes várakozásra - villámrajtot vettek, és 3-0-ás előnyre tettek szert. A folytatásban viszont alaposan rákapcsolt a magyar bajnok, sorozatban öt gólt lőtt, és megfordította az állást. Ezt követően már csak egyszer, 7-7-nél volt együtt a két csapat, mert a befejezés egyértelműen a Domino fölényét hozta: a 3 gólos végső siker megfelel a papírformának, s reményt keltő a továbbiakat illetően is.

A Domino BHSE legközelebb február 3-án, Budapesten a címvédő Jug Dubrovnik ellen száll vízbe.

További eredmények, Piros csoport:
Dinamo Moszkva (orosz) - Jug Dubrovnik (horvát) 7-12
Kék csoport:
Spandau 04 Berlin (német) - Olimpiakosz Pireusz (görög) 6-8

LEN-kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:
BVSC - Real Canoe Madrid (spanyol) 11-9 (4-0, 3-3, 2-4, 2-2)
Szőnyi út, 1000 néző, V: Vukovic (jugoszláv), Koszov (orosz)
gól: Németh, Kis, Varjas, Gulyás 2-2, Ibolya, Szűcs, Csányi 1-1, illetve C. Garcia, Tanaka, Elke, Sanchez 2-2, Salazar 1

Előbb állva hagyta, majd felhozta ellenfelét a BVSC. Már a 8. percben szinte eldőlni látszott a meccs: ekkor a hazaiak 5-0-ra vezettek. A folytatásban azonban nagyon belelendült a madridi együttes, s fokozatosan dolgozta le tetemes hátrányát. Közrejátszott ebben az, hogy a második és a harmadik negyedben, miközben a vendégcsapat öt emberelőnyéből öt gólt lőtt, a BVSC hat létszámfölényes helyzetet is kihasználatlanul hagyott.

Kiegyenlített játékkal fejeződött be a mérkőzés, s ha nem is reménytelen a vasutas csapat helyzete az elődöntőbe jutást illetően, az biztos: nehéz lesz a visszavágón megőrizni legalább egyet a kétgólos előnyből.

Korábban:

Sostarral készül a Fradi a Partizan ellen