Vágólapra másolva!
A hét végén teljes kupafordulót rendeznek női kézilabdában, melynek keretében a magyar csapatok közül elsőként a Debrecen hölgykoszorúja lép pályára. A hajdúságiak pénteken délután egy azerbajdzsáni csapat ellen kezdik meg KEK-sorozatukat, és miután a visszavágót is Magyarországon rendezik, a továbbjutás kérdése formalitásnak tűnik.

Idén a DVSC-Valdor női csapata még nem hibázott: a csapat mérlege négy mérkőzésből négy győzelem, ami önmagában jól hangzik, de tudni kell, igazi rangadót nem vívott még a csapat. Bejutott viszont a magyar kupa legjobb 12 együttese közé, és a KEK-ben bemutatkozásként egy azeri csapat ellen kell kivívniuk a továbbjutást a debreceni lányoknak.

Pénteken este 18 órakor, illetve (miután a vendégek feladták pályaválasztó jogukat) vasárnap délelőtt 11-kor a Garadagh Sement Baku lesz az ellenfél. A csapatról két dolgot lehet elöljáróban tudni: egyrészt a három nagy fővárosi kézilabdacsapat (A.B.U Baku, Azeroil Baku, Garadagh Sement-Baku) közül talán a legismeretlenebb, másrészt Garadagh nem más, mint Baku egyik kerülete, amely nevét adta az egykori Szovjetunió egyik legnagyobb építőiparban, főleg cementgyártásban és exportálásban érdekelt vállalatának.

Így nem kétséges, a csapat jó körülmények között készül, de szerencsére a két nemzet kézilabdázása között még van annyi különbség, hogy a bakui hölgyek csak kirándulásként fogják fel a hét végét. A csapatban nincsen sérült, a korábban térdsérüléssel bajlódó Nyilas Tünde és a kapus, Szász Mária már egészséges.

KEK, 16 közé jutás:
DVSC-Valdor - Garadagh Sement-Baku
1. mérkőzés: január 18., péntek, 18 óra
Visszavágó: január 20., vasárnap 11 óra

Mindkét találkozót a bolgár Bashev, Dobrev kettős dirigálja.

Korábban:

Pincési László