Vágólapra másolva!
Magabiztos hazai siker született a férfikosárlabda-bajnokság szerdai mérkőzésén. A legutóbb Zalaegerszegen vereséget szenvedő székesfehérváriak első és negyedik negyedbeli remeklésüknek köszönhetően 99-66-ra verték a Dombóvár együttesét.

Albacomp-UPC - Dombóvár 99-66 (29-17, 23-22, 23-18, 24-9)
Székesfehérvár, 1500 néző
v.: dr. Valovics, Bognár
Albacomp: Csirke (9/3), Williams (22), Boros (12/6), Báder (4), Sanni (19), csere: Góbi (16), Antic (5), Bencze (7), Matus (5), Nunez (-). Edző: Sterbenz László.
Dombóvár: Puskás (9), Lee (17/6), Jovanovic (15/3), Vavra (4), Riley (10) csere: Panta (2), Bódi (8/6), Trupp (1), Balogh (-). Edző: Déri Csaba.

Nagy túlzás lenne azt állítani, hogy a fehérvári közönség félelmetes hangulatot varázsolt a csarnokba...

A szurkolók mintha a Zalaegerszegen elszenvedett váratlanul nagy arányú vereség, vagy még inkább az Albacomp ott mutatott játéka miatt nehezteltek volna, inkább passzívan figyelték a meccset.

Éppen ezért volt érthetetlen, miért kezdett mégis önbizalom nélkül a Dombóvár, melynek kezdeti rossz dobószázalékát lepattanók és néhány könnyű kosár formájában jól használta ki az Albacomp.

Hamar kialakult az a különbség, melyet csak nagyon nagy bravúrral és sokkal jobban játszva dolgozhatott volna le a vendég - egyik sem jött össze. Mindkét oldalon bosszantó technikai hibák, figyelmetlenségek miatt nem lehetett magas színvonalról beszélni.

A hazaiakat jó védekezésükért, a dombóváriakat inkább néhány egyéni alakításért lehetett megdicsérni. Lee szívesen villogott volna, de a dobás nem igazán ment neki, Riley az első félidőben volt csak ponterős.

Az Albában a két amerikai, Williams és Sanni egy ideig külön gólversenyt rendezett, más izgalom nem igazán akadt... Szünet után ugyan Bódi "semmiből jött", zsinórban szerzett nyolc pontjával ötre csökkentette a különbséget a Dombóvár, hazai időkérés után viszont minden visszaállt a régi kerékvágásba.

Sőt, a végén a széteső kékeket leindítva, túldobva, harminc fölé tornázta a különbséget az otthonában továbbra is veretlen Albacomp, amely ennek ellenére sem játszott igazán jól. A fiatal Bencze ambiciózus játéka, kilenc lepattanója is része volt a hazaiak palánk alatti elsöprő fölényének: a lepattanócsatát 53-30-ra nyerte a favorit. Ezek után nem csoda, hogy a meccset is simán.