Vágólapra másolva!
Hétfőn két mesterhármas született az NHL-ben: Paul Kariyáé győzelmet eredményezett, Oleg Petrové viszont nem akadályozta meg a Montreal Canadiens újabb vereségét.

Kariya tavaly március 29. óta először triplázott, ez volt NHL-karrierje hatodik mesterhármasa, idei 15., 16. és 17. gólja. Az anaheimi csapatkapitány első három lövése három gólt eredményezett.

Montrealban Oleg Petrov élete második mesterhármasát jegyezte, s mindhárom gólját Doug Gilmour átadásából ütötte. A 30 éves Petrov hetedik évét tapossa az NHL-ben - mind a hetet Montrealban. Gilmour felzárkózott az NHL örök gólpasszlistájának 12. helyére, letaszítva onnan a legendás chicagói Stan Mikitát. A 38 éves Gilmour 928 gólpassznál tart, ehhez 19 szezonra volt szüksége.

Adam Oates, a Washington centere már 39 éves, 37 gólpasszal vezeti idén az NHL-t, és a Boston - korábbi csapata - elleni hosszabbításban elért győzelem egyetlen asszisztjával 1000. előkészítését produkálta. Oates 17. évadját tölti a ligában, s ő a nyolcadik hokis, aki elérte az ezres határt. Olaf Kölzig a Capitals kapujában pályafutása során huszonnegyedszer nem kapott gólt.

Eredmények:
New York Rangers - Columbus Blue Jackets 2-2
gól:
Fleury, Johansson, ill. Whitney, Wright

Anaheim Mighty Ducks - Nashville Predators 5-3
gól:
P. Kariya 3, Cullen, McInnis, ill. Ronning, Erat, Timonen

Washington Capitals - Boston Bruins 1-0
gól:
Zubrus

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3-5
gól:
Petrov 3, ill. Primeau, Gagne, Roenick, Leclair

Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 2-1
gól:
Zsamnov, Housley, ill. Grier

Korábban:

Modano gyártja a gólokat

Ch. Gáll András