Vágólapra másolva!
Brendan Shanahannek tizennégy és fél szezonra - 1073 mérkőzésre - volt szüksége ahhoz, hogy elérje ezredik NHL-pontját. A Detroit Red Wings január 23-án krisztusi korba lépő jobbszélsője két gólt és egy gólpasszt jegyzett a Dallas elleni 5-2-es hazai győzelem alkalmával, s így már negyvenhét pontjával a liga összetett listáján is igen előkelő helyen áll. Ami pedig a Vörös Szárnyakat illeti, ötödször nyertek sorozatban, és hatvankilenc pontjukkal fölényesen vezetik a tabellát.

Fotó: Reuters
Shanahan (jobbra) dupla boldogsága: ezer NHL-pont és majd' 166 ezer szurkolói All-Star voks

A Vancouver 7-1-re győzött, s mind a hét gólt más játékos ütötte. A hazaiak ezúttal nem tékozolták el hatalmas előnyüket, mint tették legutóbb a Detroit ellen, amikor 4-1-es vezetésről 5-4-re kikaptak.

Eric Lindros először látogatott "haza" Philadelphiába, oda, ahol nyolc évadot töltött el, mielőtt a Rangershez szerződött volna. A meccsen egymást érték a bunyók, Lindros mintha a jégen sem lett volna, és a "Philly" simán győzött 4-2-re. A közönség mindannyiszor füttykoncertben tört ki, amikor az egykori kedvenc a koronghoz ért.

Mario Lemieux most játszott először november 14. óta, ám karrierje nyolcszázadik mérkőzésére nem szívesen fog emlékezni, ugyanis 4-1-re kikapott a Pittsburgh. Peter Forsberg, a Colorado Avalanche svéd centere kijött a kórházból, és minden korábbi híreszteléssel ellentétben mégis van rá esély, hogy a playoffban csapata rendelkezésére állhat.

Kihirdették a kezdőcsapatokat - a közönségszavazatok összesítése alapján - a február másodikán, a Los Angeles-i Staples Centerben esedékes All-Star mérkőzésre.

A csapatok:
Észak-Amerika: Patrick Roy (Colorado, kanadai) - Rob Blake (Colorado, kanadai), Chris Pronger (St. Louis (kanadai) - Brendan Shanahan (Detroit, kanadai), Vincent Damphousse (San Jose, kanadai), Owen Nolan (San Jose, kanadai)
Világválogatott: Dominik Hasek (Detroit, cseh) - Nicklas Lidström (Detroit, svéd), Sandis Ozolinsh (Carolina, lett) - Jaromir Jagr (Washington, cseh), Szergej Fjodorov (Detroit, orosz), Teemu Selänne (San Jose, finn)

A Detroit védője, Nicklas Lidström kapta a legtöbb voksot (211 486), míg az észak-amerikaiaknál klubtársa, Shanahan volt a legnépszerűbb 165 184 szavazattal. A Detroit négy, a San Jose három, a bajnok Colorado két hokis ad a kezdőcsapatokba. A cserejátékosokat szerdán jelölik ki az edzők.

Eredmények:
Detroit Pistons - Dallas Stars 5-2
Gólütők:
Shanahan 2, Larionov, Maltby, Yzerman

Philadelphia Flyers - New York Rangers 4-2
G.:
Johnsson, Roenick, Leclair, Williams, ill. Berard, Dvorak

Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 1-4
G.:
Richer, ill. Mellanby 2, Stillman, Tkachuk

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-3
G.:
Marchment, Ricci, ill. Johnson, Modry, Pálffy

Boston Bruins - New York Islanders 4-5
G.:
Guerin, Lapointe, Szamszonov, Zamuner, ill. Czerkawski 2, Kvasa, Lindgren, Scatchard

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 2-1
G.:
Gratton, Satan, ill. Bicek

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 1-1
G.:
Sundin, ill. Marcel Hossa

Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 5-4
G.:
Sillinger 2, Quint, Klesla, Marshall, ill. Daze, Calder, Amonte, Spacek

Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 1-2
G.:
Richards, ill. Bonk, White

Florida Panthers - Washington Capitals 0-1
G.:
Halpern

Nashville Predators - Anaheim Mighty Ducks 2-1
G.:
Orszagh, Tenkrat, ill. Friesen

Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 2-2
G.:
Comrie, Laraque, ill. Hejduk, Nieminen

Vancouver Cnucks - Carolina Hurricanes 7-1
G.:
Helmer, Jovanovski, Lachance, Letowski, Näslund, Ohlund, D. Sedin, ill. Malik

Korábban:

Kölzig nem bír Kaberlével

Ch. Gáll András