Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-NB I vasárnapi mérkőzésén meglepetésre kétpontos vereséget szenvedett Szegeden a Körmend.

Férfikosárlabda-NB I
Natúrtex SZEDEÁK - Marc Körmend 90-88 (35-19;14-24; 19-31; 22-14 )
Szeged, 1000 néző. Vezette: Dr. Vígh, Földházi.
Szeged: ELLIOTT 22/3, DEÁK 17/15, GREEN 31/9, NYILAS 10/6, TANÁCS 3. Csere: BALOGH 2, KISS 5/3. Edző: Bonifert Domonkos
Körmend: NÉMETH 24/12, Madison 9, TRUMMER 25/18, Edmondson 12/6, Mujanovics 6/6. Csere: Zsebe 6, Grebenár 6. Edző: Patonay Imre.
Kipontozódott: Madison 33. Percben.

A szerdai, Zalaegerszegen elvesztett mérkőzés után csak az elvakult Szeged-drukkerek adtak némi esélyt a hazaiaknak, a magyar NB I egyik legerősebb gárdájával szemben. S ahogy az ilyenkor lenni szokott, az esélytelenebb hazaiak nekiugrottak a Körmendnek. Nemcsak megcibálták az oroszlán bajszát, hanem kis túlzással ki is tépték azt, hisz a 11. Percben már 38-19-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A szegediektől szokatlan csapatmunka még a félidőben is előnyt jelentett, bár a különbség hat pontra zsugorodott.

A térfélcsere után Trummer keze megindult és szórta a triplákat, mint bolond háziasszony a lisztet, öt perc alatt ötöt, ehhez még Edmondson is bevert kettőt, így a vendégek átvették a vezetést. A harmadik negyed lefújása előtt a hosszú sérüléséből felépült Nyilas István triplájával nem engedte el nagyon a körmendieket a Szeged, ennek ellenére a 31. percben 68-76 volt Némethék előnye. A szegediek nagy alázattal, szinte csúszva-mászva verték meg a sokkal esélyesebb vendégeket.

Bonifert Domonkos: Azokból a játékelemekből, amiket Zalaegerszegen elhibáztunk, most jól jöttünk ki. Nagyon boldog vagyok.

Patonay Imre: Megérdemelten nyert a Szeged. Dekoncentráltan kezdtünk, a hazaiak kihasználták a jó kezdésük által biztosított lelki pluszt. Gratulálok nekik.