Vágólapra másolva!
A cseh Tomas Kaberle négyéves NHL-karrierje során összesen egy meccsen volt képes két gólt ütni, akkor is Olaf Kölzignek, a Washington Capitals kapusának. Pénteken összejött a Toronto hátvédjének második duplázása is, és az áldozat ismét a fővárosi csapat kapusa, Kölzig volt.

Ezzel kiizzadta a vendégcsapat a 3-3-as döntetlent, amire persze nem lehetett annyira büszke, mert a fővárosiak két szupersztárjuk, a sérült illetve influenzás Jaromir Jagr és Petr Bondra nélkül játszottak.

Atlantában Milan Hnilicka 37 védést mutatott be, és ezzel megőrizte kapuját a góltól az amúgy gólerős Calgary ellen. A Flames csodaszélsője, a pontlistát vezető Jarome Iginla ezúttal eredménytelen volt, így alakult ki a hokiban szokatlan 1-0-s végeredmény. Hnilicka egyébként csak tartalékkapus Damian Rhodes mögött, de most az első számú portás sérült, ezért kapott lehetőséget a 28 éves kladnói kapus, aki kulcsszerepet játszott a cseh válogatott 1999-es világbajnoki címében. Most azonban nem fér be a Salt Lake City-i olimpiai válogatottba Hasek, Cechmanek és Turek mögött.

Eredmények:
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 3-3
gól:
Kaberle 2, Renberg, ill. Klee, Zubrus, Goncsar

Atlanta Thrashers - Calgary Flames 1-0
gól:
Domenichelli

Florida Panthers - Ottawa Senators 2-4
gól:
Kozlov, V. Bure, ill. Alfredsson, Persson, Fisher, Neil

Minnesota Wild - Anaheim Mighty Ducks 2-2
gól:
Kuba, Laaksonen, ill. McInnis, Kariya

Ch. Gáll András

Korábban:

Forsberg és Bure elbúcsúzott az olimpiától