Vágólapra másolva!
A jelek szerint nem létezik örök szerelem, még az olyan - tökéletesnek tetsző - házasságok is felbomlanak, mint Michael Jordané. A világ legjobb kosárlabdázója 1989. szeptember 2-a óta élt látszólag boldog házasságban három évvel idősebb feleségével, Juanitával, ám az asszony ügyvédje múlt pénteken válókeresetet adott be egy Illinois állambeli bíróságon.

Fotó: Reuters
Amikor még minden rendben volt: a chicagói idők

"A felek remélik, hogy a sajtó tiszteletben tartja a Jordan-házaspár igényét magánéletük háborítatlanságát illetően" - nyilatkozta Don Schiller, Juanita ügyvédje.

Érdekes módon Jordan eddigi két visszavonulása alkalmával - 1994 októberében és 1999 januárjában - arra hivatkozott, hogy szeretne az addiginál több időt tölteni családjával. Ez most aligha fog menni.

Amikor tavaly ősszel újra kezdte a játékot a Washington Wizards színeiben, fenntartotta ugyan chicagói állandó lakhelyét, de lényegében a fővárosba költözött. Meglehet, a folyamatos távollét ásta alá a házasságot. Jordan üdítő kivételt jelentett a csajozó, kicsapongó életet élő NBA-kosarasok között, nőügyei sohasem voltak, vagy ha voltak, akkor sikerült titokban tartania azokat. A szerencsejátékokat persze kedveli, de ez eddig nem ment a házasság rovására.

Jordan a világ leggazdagabb sportolója Tiger Woods társaságában - mindketten a Nike frontemberei -, egyes becslések szerint több mint egymilliárd dollárt keresett pályafutása során.

Ajánlat:

Ch. Gáll András