Vágólapra másolva!
Féléves olaszországi profi élet után hazatér Pásztor Zsófia, a Herz-FTC egykori válogatott kézilabdázója. Az átlövő a Florgarden Sassari együtteséből a Vasashoz igazol. Pásztor a nyáron már két hétig együtt edzett az angyalföldi csapattal, ám egy jobb szerződés reményében távozott. Valószínűleg már megbánta.

A Yahoo olasz kiadásában megjelent hír szerint Pásztor Zsófiát az olasz bajnokság negyedik helyén álló Florgarden Formaggi Sardi Sassari "különböző problémák" miatt szabadlistára tette. De nem akármilyen körülmények között. A válogatott átlövő ugyanis - miután a Herz-FTC nem tartott rá igényt - azért szerződött Olaszországba a Vasas helyett, mert olyan szerződést kínáltak neki, amelyet nem tudott visszautasítani.

Hamar kiderült azonban, hogy ez nem a paradicsom. A Sassari nem teljesítette ugyanis a szerződésben vállaltakat, többek között nem fizette ki december 15-ig a vételárat a Ferencvárosnak sem, de Pásztornak is tartozik még a bérével. A játékos autóját és lakását visszavette a klub, jelenleg egy ismerősénél Cagliariban lakik, és várja a pénteki napot, amikor is hazatér Magyarországra.

A helyzetet bonyolítja, hogy a Sassari (noha gyakorlatilag nem is a klub játékosa Pásztor) ingyen nem adná a Vasasnak, így a Herz-FTC segítségére van szükség, hogy a probléma megoldódjon. Miután az olasz együttes nem teljesítette a Fradival szemben vállalt kötelezettségeit, így a zöld-fehérek jogosan kérik vissza kézilabdázójukat, akit ezek után majd átengednek a Vasasnak.

Miután a Vasas átigazolási időszaka pénteken lejár, így szorítja az idő az angyalföldieket. Mátay Balázs ügyvezető igazgató megerősítette: amennyiben addig megérkezik a játékengedély, Pásztor az idei bajnokságban is játszhat. Ha nem, akkor csak a 2002-2003-as évadban léphet pályára. Illetve amennyiben az Európai Kézilabda Szövetség a papírok megvizsgálása után úgy dönt, hogy a Sassari a hibás az ügy elodázásában, úgy ideiglenes játékengedélyt adhat a játékosnak.

Mátay Balázs elmondta még, hogy az erősítések nem értek véget, akár heteken belül is publikussá válnak a Vasas erősítési tervei. Több válogatott játékos és légiós szóban már elkötelezte magát az angyalföldiekhez.

Korábban:

Pincési László