Vágólapra másolva!
Nyikolaj Habibulin pályafutása 27., kapott gól nélküli mérkőzését ünnepelte az America West Arenában, de ennek most nem örültek a Coyotes rajongói. Az orosz válogatott kapusa ugyanis lassan három éve már nem a Phoenix, hanem a Tampa Bay játékosa. A floridaiak hatalmas meglepetésre 3-0-ra győztek Arizonában, Habibulin 33 lövést tett ártalmatlanná, és ebben a szezonban hatodik shutoutját produkálta.

Az edmontoni Skyreach Centerben csak éppen a két edző nem ütött gólt, őket leszámítva szinte mindenki: a hazaiaktól például Smyth és Smith is... Összesen 13 gól esett az Oilers és a Montreal Canadiens összecsapásán, ilyen gólözön még a Gretzky-időkben volt megszokott Albertában. Jochen Hecht, a hazaiak és a német olimpiai válogatott csatára két góllal és ugyanannyi gólpasszal élete legtöbb pontját érte el.

Bár Raleigh-ban Ron Francis, a Carolina Hurricanes élő legendája ismét eredményesnek bizonyult - beütötte 21 éves NHL-karrierje 501. gólját -, a csapat kikapott a Philadelphiától. A Flyers ezzel sikeresen zárta hat meccsből álló idegenbeli körútját (4 győzelem, 2 vereség), és befogta a New York Rangerst az atlanti csoport élén (50-50 pont, de a Flyers 5 meccsel kevesebbet játszott.)

Eredmények:
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 4-3
gól:
Aubin 2, Klesla, Sillinger, ill. Johnson, Timonen, Arhipov

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3-4
gól:
Francis, Gelinas, Cole, ill. Manderville, Murray 2, Roenick

Minnesota Wild - Buffalo Sabres 1-4
gól:
Laaksonen, ill. Afinogenov, Woolley, Varada, Dumont

Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 2-0
gól:
Calder, Zsamnov

Atlanta Thrashers - New York Islanders 2-3
gól:
Hrkac, Heatley, ill. Isbister 2, Parrish

Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 7-6
gól:
Brown, Hecht 2, Moreau, Smith, Smyth, Ferguson, ill. Dykhuis 2, Gilmour, Petrov, Savage, Traverse

Phoenix Coyotes - Tampa Bay Lightning 0-3
gól:
Andreychuk, Ciger, St. Louis

Korábban:

Szorgos Medvebocsok

Ch. Gáll András