Vágólapra másolva!
Az NHL egyik legjobb formába lendült csapata a Boston Bruins. A Medvebocsok a legendás Bobby Orr korszaka óta - azaz hovatovább harminc éve - nem hokiztak olyan kiválóan, mint manapság. Második helyen állnak a keleti főcsoportban, egy pontnyira a listavezető Torontótól, és olyan vezérre leltek a herkulesi testalkatú Joe Thronton személyében, aki szombaton például mesterhármassal és egy gólpasszal lendítette előre együttesét a Washington ellen.

A 7-4-es eredmény valahogy jellemző a mostani Bruinsra: számolatlanul ütik a gólokat. A huszonkét éves, százkilencvenhárom centis, százkilós Thornton mellett (negyvenhat ponttal második az NHL listáján) - akit megmagyarázhatatlan hagyott ki Wayne Gretzky a Salt Lake City-i olimpiára készülő kanadai válogatottból - Bill Guerin (huszonhárom gól), Szergej Szamszonov, Martin Lapointe és Brian Rolston ontja a gólokat. Robbie Ftorek edző is elégedett Thorntonnal, az 1997-es draft első helyezettjével, aki ötödik szezonját gyűri a ligában.

A Joe Louis Arenában az utóbbi évtized két legjobb csapata, a csillagokkal teletűzdelt Detroit Red Wings - a listavezető - és a Colorado Avalanche - a bajnok - csapott össze. Patrick Roy, a denveriek csodakapusa influenzás, helyette a svájci David Aebischer védett, nem is rosszul, hiszen harmincöt lövésből harminckettőt megfogott. Igen ám, de a túloldalon a "Dominátor", Dominik Hasek csak egyet engedett be. A Red Wings immár kilenc pont előnnyel vezeti a tabellát a Chicago előtt.

Alekszej Kovaljov, a Pittsburgh Penguins jelenlegi legnagyobb sztárja - a sérült Mario Lemieux távollétében - idei harmadik mesterhármasát ütötte, ezzel 4-1-re győztek a Pingvinek a Mellon Arenában. Közeleg a felmentő sereg, SuperMario már korcsolyázik, nem fáj az operált csípője, s kedden jégre is lép bajnoki mérkőzésen.

Cory Stillman, a St. Louis Blues balszélsője ütötte a nap harmadik mesterhármasát - s még egy asszisztot is hozzátett -, ez azért meglepő, mert a huszonnyolc éves csatár idén eddig összesen hatszor talált a hálóba. Doug Weight négy gólpasszt adott, az asszisztensek listáján ő a második Adam Oates (Washington) mögött az NHL-ben huszonkilenccel.

Eredmények:
Pitsburgh Penguins - New York Rangers 4-1
Gólütők:
Kovaljov 3, W. Primeau, ill. Dvorak

Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 3-1
G.:
Larionov, Shanahan, Dacjuk, ill. Skoula

St. Louis Blues - Dallas Stars 5-2
G.:
Stillman 3, Tkachuk, Young, ill. Modano, Sim

Boston Bruins - Washington Capitals 7-4
G.:
Thornton 3, Guerin 2, Murray, Zamuner, ill. Simon 2, Pettinger, Zubrus

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 3-1
G.:
Mogilnij, Tucker, Reichel, ill. Fisher

Calgary Flames - Montreal Canadiens 4-2
G.:
Iginla, Lowry, ill. Gilmour, Petrov, Quintal, Savage

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1-2
G.:
Battaglia, ill. Sykora 2

New York Islanders - Los Angeles Kings 0-3
G.:
Belanger 2, Smolinski

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 3-4
G.:
Hecht, Smyth, Staios, ill. Letowski, Morrison, Näslund, H. Sedin

San Jose Sharks - Florida Panthers 6-0
G.:
Bradley, Graves, Harvey, Marleau, Ricci, Sundström

A pontlista állása

g

gp

p

1.

Jarome Iginla (Calgary)

28

21

49

2.

Joe Thornton (Boston)

17 29 46

3.

Sami Kapanen (Carolina)

19

26

45

4.

Brendan Shanahan (Detroit)

23

20

43

5.

Mike York (NY Rangers)

16 26 42

6.

Daniel Alfredsson (Ottawa)

21

21

42

g: gól, gp: gólpassz, p: pont

Korábban:

Harapós Cápák

Ch. Gáll András